L’alcalde lamenta la irresponsabilitat dels veïns que surten de casa i el govern flexibilitza horaris a la música des dels balcons

Avui al Cafè del Matí hem pogut parlar amb L’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, qui, entre d’altres coses, ha lamentat la falta de responsabilitat per part d’alguns veïns del poble. S’ha mostrat crític amb aquelles persones que no són conscients de la situació que vivim i que a causa de la seva irresponsabilitat posen en perill la salut de tots. Sánchez ha lamentat especialment l’actitud d’alguns veïns durant aquest cap de setmana.

D’altra banda, l’Alcalde ha avançat que la majoria de residents contagiats de Coronavirus evolucionen de manera favorable i destaca la feina que està fent el personal de les residències.

Per altra banda, a diversos punts del municipi alguns veïns posen música des dels balcons, sobretot a partir de les 8 del vespre, i això ha generat queixes de veïns que, per qualsevol circumstància, no comparteixen el mateix estat d’ànim. El govern municipal entén que la situació actual de confinament és molt dura, i la gent necessita passar el millor possible aquests moments, però també entenen que hi ha persones que ho estan passant malament per culpa del CoVid-19. Per fer compatibles les dues opcions, l’ajuntament ha pres la següent decisió: En dies feiners, i tal com ja s’està fent, després dels aplaudiments de les 8, es pot posar com a màxim una cançó o dues, (uns 15 min aproximadament). I els divendres, dissabtes i vigílies, es pot posar música fins les 10 del vespre, com a màxim.

Durant aquest cap de setmana la riera ha estat tancada al trànsit amb l’objectiu d’evitar l’arribada d’alguns veïns a la seva segona residència. Sánchez ha reconegut que ha estat una mesura que no ha funcionat i que ha perjudicat als veïns del poble i que per tant no tornaran a repetir.

D’altra banda l’Ajuntament ha ajornat el ple que estava previst celebrar aquest dijous. Al no tenir finalitzats tots els expedients previstos per anar a votació, s’ha decidit posposar-lo a inicis de la setmana que ve. Recordem que en aquest ple es presentarà una modificació de crèdit de 300 mil euros per posar en marxa ajudes socials, als comerços i a les empreses.

Sánchez explica que es tracta d’una línia de mesures important i d’una certa complexitat tècnica. Està previst que durant el dia d’avui es finalitzi la redacció dels expedients i que el ple es celebri dilluns o dimarts de la setmana vinent.

Tot i així, l’Alcalde recorda que ja hi ha altres mesures que ja estan funcionant com el suport que es fa des del Banc d’Aliments. Per últim, Sánchez avança que a partir del mes de maig es podrà sol·licitar l’ajuda al lloguer.