L’alcalde ha aclarit que només es sancionarà qui vingui de fora a treure llaços grocs amb actitud incívica i violenta

Joan Rabasseda ha parlat a Ràdio Arenys de Munt de la qüestió que ha despertat un gran interès mediàtic al país, és a dir, sobre si el poble serà el primer que tingui una normativa específica per sancionar qui tregui llaços grocs penjats a l’espai públic, tal com han apuntat, erròniament, alguns mitjans de comunicació estatals i catalans.

L’alcalde d’Arenys de Munt ha explicat que tot ve arran d’una declaració institucional feta al Ple de maig, on es deixa clara la voluntat política de la majoria de regidors de donar suport a qui pengi llaços grocs “per demanar justícia i denunciar una situació totalment anòmala”, tal com ha dit el mateix Rabasseda.

Aquesta declaració conclou que si a Arenys de Munt passa com a altres pobles veïns, i grups d’encaputxats vinguts de fora retiren llaços o creus grogues amb actitud desafiant, violenta o incívica, podran ser sancionats.

Joan Rabasseda demana a tothom que es respectin els símbols polítics que es posen a l’espai públic per part de la ciutadania, i que la minoria unionista del municipi respecti l’expressió de la majoria, igual com fins fa uns anys la minoria independentista respectava l’opinió de la majoria autonomista.

Així mateix, Rabasseda assegura que al nostre poble no hi ha cap problema de convivència per la col·locació de llaços grocs i que no li consta que cap veí del municipi se senti ofès o atacat per aquesta simbologia.

Tot i això Joan Rabasseda ha dit que si algun veí se sent incòmode per veure llaços grocs penjats a l’espai públic el que ha de fer és presentar una reclamació a l’Ajuntament d’Arenys de Munt i així se li podran donar les explicacions pertinents.