L’Alcalde aposta per un creixement demogràfic estratègic

Tal i com ja vam dir ahir, dissabte va venir als estudis de la ràdio  l’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez i Camps al programa “Alcaldia”. Algunes de les qüestions més destacades ja les vam repassar ahir però avui ens centrem en una qüestió que va sorgir a partir de la trucada d’un oient.

Aquest oient, veí d’Arenys de Munt, va posar sobre la taula el creixement de població d’Arenys de Munt. Actualment el municipi compta amb poc més de 9.100 habitants. De fet, a dades del 2021 la xifra exacta és de 9.191.

Les administracions donen major suport, sobretot econòmic, a poblacions amb un major nombre de població. És a dir, si Arenys de Munt superés els 10.000 habitants rebria més ajudes. I en aquesta línia va anar el comentari de l’oient que va trucar a la ràdio. Aquesta persona qüestionava fins a quin cert punt Arenys de Munt està preparat per rebre molta més gent, evidentment deixant clar que està a favor que tothom que vulgui i pugui venir al poble ho faci.

L’Alcalde va contestar que era una reflexió molt interessant i un tema amb moltíssimes possibilitats de debat. Sánchez comparteix que no es pot carregar el poble de gent amb les característiques i recursos actuals del municipi i que és necessari reestructurar el planejament urbanístic.

Sánchez creu que el creixement demogràfic, si es realitza de forma estratègica, pot ser molt positiu pel poble. Tan a nivell econòmic com a nivell de mobilitat.