L’Ajuntament treballa per millorar el contracte actual de la recollida selectiva, amb l’objectiu de municipalitzar el servei en un futur

En el ple municipal d’aquest dimecres els partits Junts x Arenys de Munt i la CUP, els dos a l’oposició, van demanar millorar el sistema de recollida selectiva porta a porta. Des de Junts x Arenys de Munt es va demanar que es destini una partida pressupostària a contractar una empresa especialitzada per tal que realitzin un estudi. Des de la CUP van voler saber quina és l’estratègia del govern per millorar la recollida selectiva i van demanar que es celebri un consell del Medi ambient.

El regidor de medi ambient, Jordi Maimí, va explicar tot el que s’ha fet per millorar la recollida selectiva: s’han eliminat àrees d’emergència, s’han reunit amb l’empresa que fa el porta a porta i també amb els veïns, i s’han fet diverses campanyes de conscienciació. Maimí va dir que cal donar exemple i per això eliminaran el plàstic de tots els actes que faci l’ajuntament i demanaran a les entitats i associacions que també ho facin. També es continuaran fent campanyes de proximitat amb els veïns, amb les empreses de la zona industrial i amb els botiguers.

El regidor va destacar la importància de fer correctament el reciclatge i reduir el rebuig dels dissabtes ja que actualment sols reciclem el 50% de la brossa generada, quan la normativa europea demana que sigui d’un 60% l’any vinent.

Des de l’ajuntament també es treballa amb l’empresa actual de la recollida per tal de millorar el contracte i de cara al futur el govern té l’objectiu de municipalitzar el servei.

El regidor de Junts x Arenys de Munt Lluis Campasol va respondre que el percentatge de recollida no s’ha vist incrementat en els 6 anys de govern d’Esquerra, i per la seva part Josep Sánchez va intervenir per dir que la problemàtica de la recollida selectiva és responsabilitat de tots els regidors que han governat fins ara, i no només d’Esquerra.

Per últim, Jordi Maimí va voler comentar que és bàsic aconseguir conscienciar al poble de la importància del reciclatge, ja que això comportarà una millora en la recollida.

El dia 9 està prevista una reunió entre govern i oposició per tractar la problemàtica.