L’Ajuntament se suma a la campanya “Desconnecta de les elèctriques”

L’Ajuntament d’Arenys de Munt s’ha adherit a la campanya “Desconnecta de les elèctriques”, convocant les veïnes i veïns demà divendres 8 d’octubre davant l’edifici de l’Ajuntament a dos quarts de vuit del vespre. A la concentració es llegirà un manifest de rebuig a les elèctriques i per denunciar la inacció del govern espanyol a l’hora d’afrontar l’estafa elèctrica de manera estructural. Aquesta campanya, convocada per a aquest divendres 8 d’octubre per diferents forces sobiranistes de Catalunya, les Illes Balears, el País Basc i Galícia, pretén enviar un clar missatge a les elèctriques i al govern de l’Estat amb una apagada elèctrica massiva i una cassolada per respondre al xantatge de les elèctriques davant dels preus desorbitats de l’electricitat. D’aquesta manera l’Ajuntament se suma a a aquesta iniciativa de diverses forces polítiques dels Països Catalans, Galícia i Euskal Herria contra l’oligopoli de les elèctriques. La idea és mobilitzar-se i reivindicar la sobirania energètica i la independència com a eines per assolir una societat més justa i sostenible. Els partits polítics convocants són Esquerra Republicana i Junts per Catalunya i la CUP aquí al nostre país, però també ho convoca EHBildu d’Euskadi, el BNG de Galícia, així com Més per Mallorca i Més Menorca de les Illes Balears.

La convocatòria de la protesta té lloc el dia en què l’electricitat registra un preu rècord, apropant-se perillosament als 200 euros. Aquest dijous el preu mitjà de l’electricitat al mercat a l’engròs s’ha disparat als 188,18 euros. Suma així dos dies consecutius registrant un màxim històric, després de pujar gairebé un 10% i deixar enrere els 172 euros de dimecres. Demà divendres donarà un respir i se situarà en els 166,29 euros.

La Portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament d’Arenys de Munt i membre de l’executiva de l’Associació de Municipis per la Independència, Tònia Vila Paituví, ha donat els detalls de la convocatòria i de la protesta a l’informatiu