L’Ajuntament posarà mesures per fer frenar els conductors abans dels passos de vianants sense semàfor que hi ha a la carretera

Ho va explicar al Ple el regidor Àngel Castillo Vallcorba, com a responsable de l’àrea de Seguretat. L’atropellament del 24 d’agost ala carretera ha fet alçar l’alerta en el perill que suposa la carretera i es faran un seguit de millores als passos sense semàfor per fer-los més segurs. El pas que hi ha ara mateix a la part baixa del municipi, a Riera i Penya, desapareixerà i es farà un nou pas amb semàfor quan estiguin fetes les obres d’entrada al barri de Sant Carles i Sindicat. Desapareixerà també el pas que hi ha actualment al pont, on tampoc hi haurà semàfor. Els altres dos passos, el que hi ha entre Bellsolell i cotxeria i el que està a la zona de Lluís Companys on es va produir l’atropellament, tindran senyals lluminoses que avisaran de la presència del pas i hi haurà el radar pedagògic que indica la velocitat dels vehicles.

Una altra idea amb la qual treballa el govern i el cap de policia és fer passos elevats allà on hi ha un pas de vianants. Una idea que el Ministeri espanyol contempla a la normativa però que carreteres de la Generalitat desestima completament. Davant d’això el regidor es planteja tirar pel dret i fer-ho sense permís, o posar-hi semàfors.

L’explicació va venir arran d’una pregunta del PSC al Ple municipal