L’ajuntament no acceptarà les reclamacions d’Endesa d’abonar la meitat del deute de les prop de 100 famílies en situació de vulnerabilitat

Arenys de Munt de moment encara no ha rebut cap notificació d’Endesa exigint que l’Ajuntament pagui la meitat de la factura de la llum de famílies sense recursos, sota l’amenaça de deixar-los sense subministrament. Tot i això, l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, explica que l’Ajuntament no es farà càrrec de cap pagament reclamat per part d’Endesa.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha convocat als alcaldes de la demarcació per traslladar tranquil·litat als ajuntaments i donar-los la instrucció que no es pagui absolutament res a Endesa perquè aquest és un tema que han de treballar conjuntament les administracions.

Des de l’Ajuntament creuen que Endesa té prous recursos com per fer-se càrrec dels deutes. Josep Sánchez creu que l’empresa hauria de parlar amb els polítics de la seva administració per modificar la seva gestió.

Josep Sánchez afegeix que si es realitzés un estudi que arribés al origen de la gestió, s’adonarien que la mesura més intel·ligent seria baixar els preus.

Concretament, a Arenys de Munt hi ha entre 70 i 100 famílies amb dificultats econòmiques.

Recordem que la Generalitat de Catalunya va aprovar recentment una llei que determina que les empreses no poden tallar el subministrament a famílies amb dificultats econòmiques.