L’Ajuntament i la Taula per la Diversitat organitzen la commemoració del 25N aquest proper dissabte

Aquest dissabte, dia 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Un any més, l’Ajuntament d’Arenys de Munt, liderat per la Taula per a la Diversitat, se suma a la seva commemoració.

A les 12 del migdia a la plaça de l’Església es farà la lectura del manifest a càrrec de les integrants de la Taula per a la Diversitat. Seguidament, es farà l’ofrena floral a les 14 dones assassinades durant aquest 2023 amb l’acompanyament del violí d’Adrià Santacreu Giménez. Acte seguit es procedirà a l’obertura de les bústies que hi ha repartides a punts estratègics del poble per tal de llegir els casos que, de forma voluntària i anònima, s’han dipositat dins d’aquestes bústies per part de dones afectades, de dones que han vist alguna amiga afectada, o d’homes que assumeixen ser maltractadors i exerceixen violència masclista.. De forma simbòlica, aquests casos seran col·locats en una pancarta, on hi haurà l’iceberg de les violències masclistes, en funció de la seva gravetat. L’acte clourà amb una melodia de violí. Les cartes dipositades a les bústies serviran per a l’elaboració d’una guia que s’està treballant des de la Taula per a la Diversitat de detecció de violències masclistes, que es publicarà durant el 2024. 

A les 7 de la tarda, a l’edifici El Mercat, es farà la projecció de curtmetratges relacionats amb les violències masclistes, dels quals posteriorment es farà un col·loqui. La diada finalitzarà amb un pica-pica per a les persones assistents a l’acte.

Tot plegat ho ha explicat la regidora d’Igualtat, M. Àngels Gros Argelés