L’Ajuntament ha netejat parcel·les i ha actuat en grans arbres del casc urbà, i ha iniciat tractament pel control de la plaga d’ailants

Abans de final d’any s’ha fet una actuació important per mantenir netes diverses franges i parcel·les boscoses de titularitat municipal, a la zona de Collsacreu i Tres Turons, arran d’una licitació feta durant l’estiu. També s’ha actuat a l’àrea de Can Jalpí i a les Quatre Carreteres, a una zona on antigament hi havia un espai on la gent gran hi anava a seure i xerrar, i que n’hi deien “el palco”. És una de les actuacions que s’ha fet al municipi aquests darrers dies. A Can Jalpí s’ha actuat prop de la zona del centre caní VenCan. D’aquesta manera l’Ajuntament dona exemple a propietaris de bosc i franges que cal que mantinguin netes les zones de bosc per evitar perill d’incendis. Per exemple a tocar de les pistes de pàdel s’ha actuat de forma privada a una zona i ara és un espai de bosc net, ben mantingut, i on els senglars han perdut un refugi.

I també hi ha hagut actuacions en arbres del casc urbà, en aquest cas per qüestions de seguretat. S’ha tallat un arbre que estava molt tort a la carretera, a l’alçada de la fàbrica Grobelàstic, que ja feia temps que es controlava i finalment s’ha decidit tallar-lo perquè s’anava inclinant més. I també s’ha buidat per dins els eucaliptus gegants que hi ha a la part alta de Ca l’Aranyó, a tocar de la carretera, davant de l’Institut. La propera actuació serà per talar una palmera afectada per l’escarabat morrut a l’àrea de Can Borrell. També s’ha iniciat un tractament contra una espècie invasora que està proliferant molt al país, els ailants, uns arbres que creixent molt ràpid, fan pudor i cap animal se’ls menja.

I finalment també aquests darrers dies abans d’Any Nou es farà una actuació de poda a diferents carrers del nucli urbà. És el que contempla el pla de poda, tot i que aquest any s’ha avançat tot uns mesos, tal com ja es va fer amb els arbres de la Riera.

Escoltem al regidor de Medi Ambient, Jordi Maimí Girbal