L’Ajuntament ha deixat d’ingressar 90.000€ a causa de la crisi del Covid-19

L’ajuntament d’Arenys de Munt té un impacte econòmic d’uns 90 mil euros que està deixant de rebre a causa de la covid 19. L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, explica que en una primera valoració, l’ajuntament està deixant de rebre impostos i taxes per l’ocupació de terrasses, la taxa de la brossa als comerciants, tampoc té ingressos de la publicitat de la ràdio o ingressos de l’escola bressol.

A part del que es deixa de cobrar, s’ha de sumar els 400 mil euros que l’ajuntament destinarà en subvencions. Tot plegat suposa una despesa de mig milió d’euros, que provocarà que l’any vinent el pressupost municipal s’hagi de reduir entre 750 mil euros i 1 milió.

Aquesta retallada del pressupost del 2021, es parlarà amb la resta de formacions politiques, com ara el fet que planteja el govern municipal d’aturar les obres del Centre Cívic fins al 2021, per destinar aquest estalvi a altres actuacions.

Per tal de parlar d’aquest impacte econòmic i de com reactivar l’econòmica local, el proper dijous 28 de maig es farà una reunió.