L’Ajuntament es conjura per frenar l’incivisme creixent al municipi

La Policia municipal ha fet 76 actuacions durant el que portem d’any per control d’animals domèstics a la via pública que infringien normes de civisme i ordenances de tinença d’animals. Són unes dades que reflecteixen l’alt volum d’incivisme que es  viu al municipi, no només en animals domèstics sinó també en malmetre mobiliari urbà i falta de respecte a l’autoritat. 

Comencem pel tema dels animals domèstics. La regidora de Benestar Animal, Montse Batista Alsina, ho va comentar al darrer Ple a pregunta de la CUP, on demanaven més campanyes de civisme i que els agents de policia municipal s’impliquin més en el control d’animals domèstics.

També va dir al Ple la regidora que de cara a finals d’aquest mes es farà una nova campanya del Xipa’l i Censa’l per arribar encara a més gent que amb la que es va fer a principis d’estiu.

Per altra banda, també al Ple, es va parlar d’incivisme i en aquest cas arran d’un prec de JuntsxAdM. L’alcalde d’Arenys de Munt va reconèixer que el poble no està prou net. L’alcalde, Josep Sánchez Camps, va comentar que la brigada de neteja no es pot ampliar però que si que creix el nombre de gent que viu al municipi i sobretot augmenta molt l’incivisme, la falta de respecte a l’autoritat i als béns comuns, i també va dir que li sembla que ara hi ha més gossos que mai a Arenys de Munt, cosa que incrementa molt la possibilitat de trobar caques pel carrer

 

Per solucionar-ho, l’alcalde diu que hi ha marge de maniobra malgrat no es pugui ampliar la brigada, i han començat a fer coses, com la neteja d’embornals per donar una millor imatge i canviar la percepció de deixadesa que tenen molts veïns. Diu que sols que un 5% de població sigui incívica ja supera la capacitat de resposta i neteja dels equips municipals.

L’Alcalde va anunciar al Ple un canvi de papereres que no admetin que s’hi llenci una bossa gran de brossa, a més d’altres mesures com policies de paisà, agents cívics i càmeres de seguretat.

Referent a obres a diferents places, Josep Sánchez Camps es va comprometre públicament al Ple a actuar a la Plaça de la Lluna abans que acabi l’any i també a una altra plaça, però no va dir quina. Si que va dir que la de can sala de Baix quedarà pendent per al 2022.