L’Ajuntament d’Arenys de Munt s’ha adherit a la Xarxa Espais Escrits amb la Ruta literària Domènec Perramon

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha comunicat a través de la seva página web que fa gairebé un mes que el nostre municipi s’ha adherit a la Xarxa Espais Escrits, aportant-hi amb la Ruta literària Domènec Perramon. Amb aquesta adhesió, es pretén divulgar i donar més visibilitat a l’obra del poeta arreu dels Països Catalans.

Va ser el passat 7 de març quan la regidora de Cultura, Tònia Vila i Paituví, i l’historiador Francesc Forn i Salvà van assistir a l’assemblea anual d’Espais Escrits, que va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Catalans, i van fer-hi la presentació pública de la ruta. Aquest és l’enllaç a la Xarxa d’Espais Escrits per visitar la seva web i tenir-ne tota la informació.

Aquesta passejada fa un homenatge al poeta Domènec Perramon i Torrus, nascut a Canet de Mar l’any 1906 però que sempre va considerar Arenys de Munt “el seu poble”, ja que va ser en aquest municipi on va viure i treballar abans del seu exili a Anglaterra. Està marcada amb faristols amb informació i codis QR enllaçats al web de l’Ajuntament per ampliar informació.

La ruta passa per cinc punts. Els quatre primers són ben rellevants a la vida del poeta: la casa on va viure i la plaça de l’Església (que es troba davant), el carrer de Can Barbeta (davant de l’edifici de la fàbrica on va treballar) i el cementiri (on es troba enterrat), a l’entrada i davant de la tomba del poeta. Acaba a la masia de Can Borrell, on es conserva l’Arxiu Domènec Perramon, amb diversos escrits originals del poeta, objectes personals i premis que va guanyar als Jocs Florals, entre altres elements. Hi ha una última placa de la Ruta Perramon, que no està numerada com a punt de la ruta, que és la paret de darrere de Can Borrell (la que dóna a la plaça de la República Catalana), amb el poema Himne dels catalans, un fragment del qual està pintat en gran en aquesta mateixa paret.

La ruta es fa un cop l’any guiada i programada, però no hi ha data fixa. Abans s’acostumava a fer durant la Festa Major de Sant Martí, però actualment es fa dins el cicle d’arts poètiques Re-Vers  les primeres setmanes de setembre. A banda d’això, tothom la pot fer quan vulgui amb la informació dels faristols i del web.

La regidora de Cultura, Tònia Vila Paituví, ha explicat que la voluntat i la importancia d’afegir-se a la xarxa d’Espais Escrits rau en la idea de promocionar la poesia de Perramon més enllà del nostre poble i que vingui gent al municipi a fer la passejada i s’interessi per la vida del poeta, i incentivar el turisme literari a Arenys de Munt