L’ajuntament d’Arenys de Munt portarà a ple una moció contraria a la monarquía

L’Associació de Municipis per la Independència ha pres l’acord de convertir la resolució que va aprovar el Parlament de Catalunya on es demanava rebutjar i condemnar el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials de l’Estat l’1 d’octubre de 2017. A la moció també s’hi demana l’abolició de la monarquia.

L’Alcalde d’Arenys de Munt, i Secretari de l’AMI, Joan Rabasseda, ha comentat que als propers plens dels municipis que formen part de l’associació, com ara Arenys de Munt, es portaran mocions en la línia de la que es va aprovar al Parlament.

Una resolució que el govern de l’Estat, encapçalat per Pedro Sánchez, vol portar al Tribunal Constitucional. Davant d’això Joan Rabasseda es mostra ferm en la defensa dels plenaris municipals com a llocs de debat obert.

A Arenys de Munt ja s’ha revocat un acord de Ple de 1923 que declarava Alfons XIII com a alcalde d’honor i es va comunicar a la Casa Reial espanyola. Rabasseda ha dit que quan s’acordi per Ple la reprovació del Rei també n’informaran a la Zarzuela.