L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha quedat en 3ª posició de Catalunya en els Reconeixements d’Administració Oberta

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha quedat en 3ª posició de Catalunya en els Reconeixements d’Administració Oberta, premis que s’atorguen a les administracions  capdavanteres en Administració Digital. L’acte es va fer ahir a la tarda a Llinars del Vallès, i es va fer lliurament dels Reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital que realitza el Consorci Administració Oberta de Catalunya i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. L’Índex de Maduresa Digital és una iniciativa única, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic. Els Reconeixements Administració Oberta tenen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturaleza. El reconeixement del nostre poble va arribar en el moment que s’anomenaven els municipis d’entre 5.000 i 20.000 habitants. El guardó el va lliurar el secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat, David Ferrer, a l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez i Camps. En el top-10 d’aquesta categoria hi ha els ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia, Polinyà, Alella, Torelló, Santa Margarida i els Monjos, la Garriga, Caldes de Montbui. Tots aquests per darrera d’Arenys de Munt. El nostre municipi es va anomenar al donar es reconeixements als tres primers classificats. Arenys de Munt va compartir tercera posició amb La Llagosta i Roses. Per damunt hi van quedar Llinars del Vallès i Parets del Vallès.

Després de la benvinguda de l’alcalde de Llinars del Vallès, hi va intervenir Jaume Oliveras, president de Localret, i David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat. Àstrid Desset, directora gerent de l’AOC, va fer una dissertació per donar dades i detalls de com es mesura l’índex de maduresa digital, i després va intervenir Miquel Estapé, subdirector d’estratègia i innovació de l’AOC.

Així va anar l’acte, l’hem comentat amb el regidor de Transparència, Abel Coll. ha valorat amb satisfacció el reconeixement, malgrat que l’any passat Arenys de Munt va quedar en segona posició. Aquesta reculada l’atribueix a un mèrit d’altres ajuntaments i no a cap pas enere que haci fet l’Ajuntament, tot al contrari. La digitalització i la transparència és una prioritat per al govern, diu, i mostra d’això n’és el fet que la setmana vinent Arenys de Munt rebrà de nou el segell Infoparticipa. l’any passat el va aconseguir amb el 100% de criteris d’avaluació obtinguts.

Aquí podeu veure la transmissió sencera de l’acte de lliurament dels reconeixements: