L’ajuntament d’Arenys de Munt ha publicat l’evolució del nombre de persones ocupades del nostre poble fins a l’octubre de 2020, donades d’alta a la Seguretat Social

Al gràfic publicat es pot observar que a l’octubre d’aquest any hi havia 57 persones menys treballant respecte al juny de 2019, i que entre el juny i l’octubre d’enguany han recuperat un lloc de treball 122 arenyencs i arenyenques. La tècnica d’ocupació, explica que la davallada de l’atur a Arenys de Munt, derivada de la crisi sanitària, no s’ha notat tant com en altres municipis que viuen del turisme, ja que al nostre poble l’activitat econòmica és de proximitat i el nombre d’autònoms és molt alt.

Mercè Vives explica que la pèrdua de llocs de treball, sobretot al juny, no ve donada únicament per la covid 19, sinó per l’alentiment de l’economia l’any passat.

A l’agost normalment baixa l’atur per la contractació estival, però això no s’ha donat aquest any. Tot i així a partir de setembre les dades de l’atur han millorat al municipi.

Respecte a les persones ocupades segons el seu sexe, el nombre de dones ocupades és menor que el d’homes. Això és una tendència que es va repetint mes a mes al municipi i a tot Catalunya.