L’Ajuntament controla el número de coloms esterilitzant-los amb pinso, sense matar-ne cap

Per mirar de controlar el número d’exemplars de coloms al poble, ja des del juliol del 2020 tenim instal·lat un dispensador de pinso anticonceptiu per a coloms just aquí damunt nostre, a la terrassa de l’edifici de Ràdio Arenys de Munt. L’objectiu és reduir-ne la natalitat d’una manera menys agressiva que amb els tractaments que s’havien fet en anteriors mandats, quan es capturaven coloms vius en gàbies i posteriormente eren sacrificats. Ara no se’n mata cap. Només se’ls deixa estèrils, que no es puguin reproduir. Montse Batista és la regidora de salut Pública

La regidora deixa clar que no s’ha de sacrificar cap animal, encara que la seva presencia pugui comportar problemas de convivencia o salut.

Durant juliol i agost de l’any passat es va dur a terme la fase de pretractament, consistent a escampar blat de moro sense tractar amb l’objectiu d’acostumar els coloms a menjar al dispensador. Un cop els coloms es van fidelitzar a menjar en l’aparell, es va iniciar el tractament subministrant l’anticonceptiu Ovistop. El tractament es va iniciar el mes de setembre i només se n’ha pogut fer una tercera part. S’espera obtenir resultats significatius durant el 2021. De moment, s’ha constatat que la població de coloms es manté, sense haver experimentat cap augment durant el període de tractament.