L’ajuntament aprova una modificació de crèdit de 251 mil euros

El ple de l’ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar revocar l’encàrrec de gestió a Gusam del sector urbanístic de Sobirans. A partir d’ara aquesta gestió la portarà directament el departament d’urbanisme de l’ajuntament.

Aquest és un punt que només va rebre el vot en contra dels regidors de la Cup, Josep Manel Ximenis i Nuri Paituvi. La resta van votar a favor.

Josep Manel Ximenis va dir que voten en contra per l’alt creixement urbanístic que marca el Pla general, però tot i així estan d’acord en descongestionar a l’empresa municipal Gusam de tasques que no pot assumir.

Una altre proposta urbanística va ser per demanar a la comissió territorial d’urbanisme de Barcelona aprovar el projecte d’obres fora de sòl urbà.

La finalitat d’aquesta proposta és donar llum verda a activitats que dinamitzen el territori, com es el cas de l’Escola d’equitació. En aquest cas el punt va ser aprovat per unanimitat.

En aquest moment es va aturar el ple, ja que la regidora de la Cup, Maria Ballester, va voler intervenir però, segons la secretaria municipal, no se li permet parlar quan els regidors del mateix partit han votat a favor del punt. Escoltem el que va dir Maria Ballester.

L’alcalde, Joan Rabasseda, va dir que “s’ha de defensar la democràcia” i entén, que tot i el que marca el ROM del ple, d’aquí a uns dies es trobaran per parlar d’aquest tema i veure quina solució es proposa. Tot i així Maria Ballester va abandonar el ple.

Per la seva part, el regidor de la Cup, Josep Manel Ximenis, va explicar que sempre s’ha convidat a la regidora Ballester a assistir a reunions o a venir a la ràdio, entre d’altres, però que ella no hi va.

El ple també va aprovar provisionalment el text refós de la modificació puntual de les normes urbanístiques del Pla General.

Aquesta modificació va ser possibilitar fer un càmping en zona industrial. Escoltem a l’alcalde i regidor d’urbanisme, Joan Rabasseda.

Aquest punt va ser aprovat i, de nou, només els regidors Josep Manel Ximenis i Nuri Paituvi van votar-hi en contra, ja que consideren que el Pla general aprovat el 2003 està obsolet.

L’alcalde va respondre que poden estar d’acord en que aquest s’hauria d’actualitzar, però de moment no s’ha fet pel seu elevat cost.

El mateix ple va aprovar, per unanimitat, la creació de la comissió per a la modificació del servei de menjador social i la delegació de competències al Consell Comarcal per a la gestió de la contractació del servei de telecomunicacions.

En el ple d’ahir també es va aprovar la primera modificació de crèdits, d’un import de 251 mil euros, dels quals, la inversió més forta són 50 mil euros per l’enllumenat públic i 97 mil per fer inversió a la via pública. El regidor d’economia, Josep Sánchez, en va parlar.

La modificació va ser aprovada amb els vots en contra de dos dels tres regidors del PDeCAT, mentre que la regidora Lourdes Paituví es va abstenir.

El regidor Marc Tarrés, del PDeCAT, va voler fer algunes consideracions, com per exemple va preguntar si no es farien les propostes elaborades al pressupost participatiu.

La resposta del regidor d’economia va ser que evidentment es farien però que les inversions del procés participatiu s’han posat en una aplicació genèrica en previsió de les despeses sobrants d’altres partides.

I pel que fa a les mocions, la del PSC sobre la xarxa d’impulsors als municipis de la garantia juvenil no va rebre el suport de la resta de grups politics, tots van votar-hi en contra.

En canvi la moció de la Cup en suport a la fundació Proactiva Open Arms, la moció del PDeCAT en defensa del model sanitari català i la moció d’Esquerra per a la protecció del corall vermell al litoral català, van ser aprovades per unanimitat.

Si voleu escoltar el ple sencer ho podeu fer a través del web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.