L’acte de diumenge d’homenatge a Lluís Companys tindrà un sol discurs, consensuat i institucional, salves d’honor i ofrena floral

Diumenge serà Santa Teresa, 15 d’octubre, i es commemora de nou l’assassinat a mans del Franquisme de Lluís Companys i Jover, president de la Generalitat de Catalunya. Diumenge farà 83 anys que el president Lluís Companys va ser afusellat per la dictadura franquista. Tenia 58 anys. L’últim que va cridar va ser “Per Catalunya!” França i Alemanya han demanat perdó per la seva detenció i deportació. L’Estat espanyol no. El 15 d’octubre de 1940, el 123é President de la Generalitat Lluis Companys i Jover, va ser afusellat injustament pels feixistes que havien perpetrat un cop d’estat a Espanya.
La dictadura franquista el va condemnar en un consell de guerra sumaríssim sense garanties processals i il•legal. Lluís Companys és l’únic president europeu escollit democràticament que va ser assassinat pel feixisme. Per aquest motiu i quan es compleixen 83 anys de la seva mort, Arenys de Munt convoca a la ciutadania a un acte d’homenatge i record. Es farà diumenge a les 8 del vespre a la Plaça Lluís Companys, on hi haurà un parlament institucional, una ofrena floral i salves d’honor. És un acte ja habitual en el calendari de reivindicació catalanista al nostre municipi. Ho ha explicat l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez Camps. Ha reivindicat l’Esperit d’Arenys de Munt, que es plasmarà en aquest acte perquè aquest any no hi haurà un discurs de cada partit o entitat, sinó que hi haurà un sol discurs, consensuat i institucional. Pensa que els partits independentistes haurien d’actuar de la mateixa manera, anant a una, amb un objectiu compartit. Serà un acte breu, però que deixarà clar el respecte entre uns i altres, uns valors que també encarna i representa la figura de Companys.