L’ABIC qualifica de bona la campanya comercial de Nadal i Reis

Avui hem pogut fer valoració de la campanya de Nadal i Reis, comercialment parlant. És el temps de compres i fer regals per excel·lència i és quan els botiguers esperen fer un bon calaix. I hem de tenir en compte que venim d’uns anys de pandèmia on el comerç arrossega èpoques complicades. I també d’un temps d’obres al municipi, amb la Riera i la Rotonda, i amb una nova proposta de mobilitat que s’ha anat modificant al llarg de les festes. I després de festes han començat les rebaixes, cosa que també anima el comerç.

La presidenta de l’ABIC, els botiguers i comerciants d’Arenys de Munt, Silvana Herce Dulsat, ha explicat que la campanya comercial ha anat bé en termes generals, en comparació amb el que es portava d’any, que era força fluix. Encara hi ha comerços que arrosseguen la pèrdua d’ingressos a causa de la pandèmia, però el Nadal i Reis els han donat ja un primer raig d’esperança. Ara esperen que aquest 2023 sigui un bon any.

Ara mateix han començat les rebaixes, i Silvana Herce ha destacat que al nostre poble les rebaixes són reals, ja que els comerços són petits i els descomptes que s’apliquen són en base als preus que realment hi havia anteriorment, no com a comerços més grans on les rebaixes son “una mica una enganyifa”, pujant i baixant preus constantment, ha dit Herce. Diu que des d’una botiga petita no es pot enganyar als clients, i tampoc es tenen els mitjans per poder-ho fer.

Pel que fa a la resposta de la gent del municipi a favor del comerç local, Silvana Herce diu que a títol personal si que ha experimentat la visita de clients d’Arenys de Munt que explicitaven que volien comprar el producte que fos a Arenys de Munt, i si no trobaven ben bé el que buscaven, abans de buscar-ho fora del poble o per internet, preferien comprar un altre producte al poble. Una situació que no havia viscut altres anys i que pot respondre a les crides que es fan des de diversos àmbits del municipi per animar a comprar al comerç local.

Pel que fa a la mobilitat al municipi, ha celebrat que ja es pugui circular per la Riera, ja que les obres i els entrebancs fan que la gent opti per anar a comprar a algun altre lloc on sigui més fàcil arribar-hi, moure’s i aparcar. La voluntat de l’ABIC és que a la Riera hi hagi com més entrades millor. Valora bé que es pugui entrar per la part de baix i fer la riera sencera, però respecte a poder entrar a la Riera des de la carretera fent un gir a l’esquerra, que va estar prohibit només uns dies, Herce comenta que és un tema que els botiguers volen tractar amb el govern municipal per acabar de definir la situació final, que encara està per decidir. Des de l’ABIC defensaran que es pugui entrar tant per baix com per l’entrada del pont, tant pujant com baixant, i si es pot habilitar una altra entrada al Bellsolell o a la Cotxeria encars els semblaria millor. Sigui com sigui, el que cal, diu la presidenta dels botiguers, és fer un circuit que quedi ben definit i que tothom tingui clar per on s’entra, per on es passa i per on se surt. I que sigui un circuit que afavoreixi no només als clients que vinguin de fora sinó també als propis veïns del poble, que no hagin de fer grans voltes per arribar a casa seva.

Aquesta és la conversa sencera, emesa a l’informatiu d’aquest migdia.