La urbanització superficial de la Riera ha estat guardonada a la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme

Es tracta del projecte de l’arquitecte Xavier Llistosella, que ha obtingut una menció en la modalitat d’intervencions paisatgístiques i ordenació d’espais urbans a la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme.

El jurat va valorar la intel·ligència en la que es llegeix la singular situació de la Riera, la seva condició geogràfica, la preservació dels plàtans o el fet de reconduir l’aigua al centre del passeig”. També han destacat la selecció del cromatisme dels diferents materials.

Xavier Llistosella ha explicat que es tracta d’un projecte que ha crescut a través de moltes propostes concretes que s’han fet des de l’any 2007. A més a més, ha afegit que la seva intenció ha estat posar en valor tan l’aspecte urbà com l’aspecte paisatgístic de la riera.

Xavier Llistosella també ha volgut destacar la participació de la gent, a través dels referèndums, a l’hora d’urbanitzar la riera

La menció obtinguda també destaca els diferents actors que han participat en el projecte: l’arquitecte tècnic Oriol Mora, l’empresa constructora CALAF i l’Ajuntament d’Arenys de Munt, com a promotor.