La situació sanitària a Arenys de Munt segueix complicada a l’espera d’un canvi de tendència

Els indicadors de la cinquena onada tendeixen a estabilitzar-se i en els pròximes dies podrien donar bones notícies. Aquest dissabte ja es va registrar un descens a les UCI que feia dies que no es veia, però diumenge aquesta xifra ha tornat a pujar. Els experts calculen que estem a prop del pic de la cinquena onada. El grup de recerca de la Universitat Politècnica que analitza les dades de la pandèmia – el BIOCOMSC – creu que aquest cap de setmana podríem estar vivint el punt màxim de persones hospitalitzades en aquesta onada. La corba es començaria a doblegar al llarg de la setmana vinent.

Els indicadors de la pandèmia també apunten a aquesta estabilització, prèvia a la baixada de la corba. La incidència acumulada torna a estar per sota dels 1.000 casos per cada 100.000 habitants. És una dada positiva, però encara està lluny del control de la pandèmia, que se situa en els 250 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de reproducció de la malaltia també va a la baixa. Ara és de 0,78 i el risc de rebrot disminueix 58 punts, fins als 727.

L’indicador més positiu de la pandèmia és el de la vacunació. Les dades continuen creixent a bon ritme. Un de les xifres significatives és la vacunació entre els joves, oberta ara fa un mes. Més del 40% dels joves entre 16 i 29 anys ja han rebut almenys una dosi de la vacuna. I més del 12% ja tenen la pauta completa

Això pel que fa a les dades de Catalunya però malauradament la situació a Arenys de Munt és més complicada. L’índex supera els 1.300 punts i en els darrers 14 dies s’han detectat 111 positius.

De tot plegat n’hem parlat amb la regidora de Sanitat, Mari Àngels Gros Argelés.