La setmana que ve arriba la Setmana de la Gent Gran

És un projecte de la regidoria d’aquest àmbit que contempla un bon grapat d’activitats al llarg de set dies. Va del dia 25 de setembre a l’1 d’octubre, i hi haurà activitats que ja es van fer l’any passat, i algunes de noves. Totes han sorgit a proposta de la Comissió encarregada de muntar aquesta setmana, tal com es va establir a un Consell de la Gent Gran.  Ho ha explicat la regidora de Gent Gran, Montse Batista i Alsina.

El dilluns dia 25 es farà la inauguració dels treballs artesans fets pels usuaris de les dues residències d’Arenys de Munt i l’Esplai. Allà mateix el Club de Lectura de l’Esplai llegirà la biografia d’una persona d’Arenys de Munt que fou important al seu temps. També hi haurà pica-pica.

El dimeres 27 es farà una conferència a dos quarts de 5, on la notaria d’Arenys de Munt, Marta Tort, parlarà de qüestions relacionades amb el testament, les herències, i impostos.

El dijous 28 es fa una excursió amb autor a Penelles, on les façanes de les cases tenen murals immensos. Havent dinat aniran a visitar una cooperativa d’oli Borges

El divendres 29 al matí, de 1o a 13h hi ha portes obertes a l’Arxiu històric, i a la tarda a les 5 es fa un acte organitzat per Càritas on hi haurà xocolatada i la ballada de l’Esbart. Ve a ser la trobada que feia Càritas cada any batejada com la festa dels malalts i la gent gran. Per pandèmia es va deixarde fer i ara es recupera, integrat en aquesta Setmana de la Gent Gran.

Dissabte 30 al matí hi ha programa de Ràdio en directe, especial i dedicat a la Gent Gran. Es farà a les 1h a la Plaça de l’Església. A les 5 de la tarda a la sala Municipal hi haurà havaneres, amb el grup Barca de Mitjana i allà hi haurà un concurs de fotografies antigues i la gent haurà d’endevinar qui hi surt.

La Setmana de la Gent Gran es tanca el diumenge 1 d’octubre amb el dinar popular a la Sala Municipal. Els tiquets valen 3€ i es poden comprar a l’Esplai. El preu serveix per assegurar que qui s’hi apunti i pagui és perquè realment tingui el compromís de venir. L’Ajuntament finaça la totalitat del preu del dinar, o sigui que els 3€ van destinats a pagar l’obsequi que rebrà cada assistent al dinar. Havent dinat hi actuarà el grup de play-back de l’Esplai i després un concert de Los Sesenta y pico trio.