La setmana que ve Aigües d’Arenys buscarà possibles fuites d’aigua que fan perdre actualment uns 30 litres per habitant i dia

El proper dijous dia 15 de febrer Aigües d’Arenys actuarà en tres zones del poble per detectar possibles fuites d’aigua i ens dies posteriors reparar-les. Això obligarà a tallar el subministrament d’aigua durant la jornada.

Concretament el dijous vinent es realitzaran els treballs de localització de fuites en el  triangle que conformen els carrers Eixample, Amadeu Vives i Carretera de Torrentbó, incloent Primer de Maig. En aquesta zona s’hi han detectat pèrdues d’uns 7 m3/h. També es treballarà per la zona de Ca l’Aranyó i Av. Sant Jordi, on s’hi detecten unes pèrdues de 3m3/h.  Caldrà tallar el subministrament d’aigua entre les 8 del matí i les 6 de la tarda i aquest tall afectarà els carrers que s’abasteixen d’aquests trams de xarxa: Can Cosme, Lourdes, Carretera de Torrentbó, Primer de Maig i Amadeu Vives i, per l’altra banda, a Ca l’Aranyó, Avda. Sant Jordi, Panagall, Ausiàs March, St Antoni M. Claret i una part de la Carretera de Sant Celoni.

Pel que fa a la tercera zona, la del Poliesportiu de Can Zariquey, es creu que hi ha una possible fuita situada al tram final del carrer Llorenç Trias, on es perden uns 10 m3 al dia. En aquest cas caldrà tallar el subministrament d’aigua entre les 8h i les dues del migdia i afectarà la zona del pavelló, les pistes del pàdel i el Centre de Teràpies de Can Zariquey.

Àlex Sola Suris, cap tècnic d’Aigües d’Arenys, ha explicat que l’actuació consisteix en buidar la canonada d’aigua i injectar-hi un gas. És un gas inert, completament inofensiu per la salut, una barreja d’hidrògen (5%) i nitrogen (95%) . La canonada s’omple de gas, a la pressió habitual de l’aigua, i si hi ha una fuita, el gas surt i va cap a la superfície. Un aparell en superfície detecta si hi ha el gas i es marca el terra amb una senyal on hi ha una fuita. Sola Suris apunta que tant pot ser que detectin fuites grans com petites. L’actuació es facontractant una empresa especialitzada i és la primera vegada que s’utilitza aquesta tecnologia a Arenys de Munt. Es considera que l’acyuació serà molt efectiva per detectar fuites

En total, quan s’hagi aconseguit localitzar-les i reparar-les totes, s’hauran evitat unes pèrdues d’uns 250m3 d’aigua al dia. Això suposarà una reducció del consum equivalent a 30 litres per persona i dia. Es tracta d’una actuació molt important i s’agraeix per endavant la col·laboració de la població.

Per tots els carrers on hi haurà el tall de subministrament d’aigua, es repartiran avisos i especialment s’avisarà amb antelació a comerços, botigues i bars.