La Setmana de la Gent Gran avança amb el Consell Municipal, la xerrada sobre ajudes, les primeres peticions de bus gratuït i la Festa Radars

Aquesta tarda es fa la primera sessió del Consell Municipal de Gent Gran, un òrgan participatiu que pretén donar veu i vot a la Gent Gran. Es va constituir el Consell Municipal de Gent Gran però la pandèmia va impedir que es pogués convocar la primera sessió l’any passat quan estava previst fer-ho. S’hagués pogut fer de forma telemàtica igual que altres consells municipals, però es va optar per esperar a que la trobada es pogués fer presencialment, sobretot pensant en el perfil concret de participants que tindrà aquest consell. Montse Batista Alsina, com a titular de l’àrea de Gent Gran, n’ha parlata  l’informatiu

El Consell de Gent Gran serà avui a les 5 de la tarda, i demà al migdia es farà una xerrada també dirigida a Gent Gran. La idea és explicar als avis i àvies que l’Ajuntament té un seguit de línies d’ajuda i subvenció a la qual s’hi poden acollir en cas que els faci falta. Tot sovint els responsables municipals detecten que moltes ajudes que s’ofereixen es queden sense que ningú les demani, no perquè ningú les necessiti sinó perquè qui les necessita no les coneix. Per millorar aquest fluxe d’informació i posar un nou canal dec comunicació es fa aquesta xerrada, com deies, demà a les 12 del migdia a la Sala Municipal.

I per altra banda, l’Ajuntament d’Arenys de Munt obre el termini de sol·licituds per a l’ajut en espècies per al transport en autobús urbà i interurbà entre els municipis d’Arenys de Munt, Arenys de Mar i Sant Iscle de Vallalta. Aquest ajut va dirigit a les persones de 65 o més anys d’edat, pensionistes i persones amb discapacitat superior al 33% empadronades al municipi. El termini está obert des d’avui mateix, 29 de setembre, fins al 28 d’octubre de 2021. Els ajuts concedits consisteixen en l’entrega de títols de transport de deu viatges unipersonals; com a màxim de deu targetes de transport de deu viatges cadascuna. L’objectiu és fer més assequible el transport públic als col·lectius més vulnerables, al mateix temps que fomentar-ne l’ús. S’adjudicaran segons l’ordre d’entrada de les sol·licituds i fins a esgotar el crèdit disponible, sempre que es compleixin els requisits exigits. Les sol·licituds podran presentar-se per escrit mitjançant el model normalitzat, que estarà disponible a l’apartat de subvencions d’Acció Social del web de l’Ajuntament i a l’Oficina d’Atenció a la Vila (OAV). Les persones físiques poden presentar la sol·licitud, per via telemàtica o bé a l’Oficina d’Atenció a la Vila.

 I no deixem de parlar de temes relacionats amb la Gent Gran perquè aquest dissabte es fa la Festa radars. Serà el punt i final a la setmana de la Gent Gran. Serà un espai de retrobament d’aquest projecte ja consolidat al municipi que pretén vetllar per la salut de persones grans que es troben soles, trucant-los, anant-los a veure, sortint junts al carrer… la pandèmia els ha obligat a ajornar activitats i festes, però a poc a poc tornen a la normalitat i mostra d’això en serà la festa de dissabte. Bea de la Cruz Santos, tècnica del projecte Radars, ha explicatq ue la festa sobretot serà un espai de retrobament, que ara per ara és el que la gent gran més necessita. Tindran xocolatada i s’hi repartirà la revista Croquetes.