La Residència Verge del Remei celebra l’aplicació del nou protocol per a visites de familiars i l’eliminació de sortides de residents

El nou protocol de les residències, que entra en vigor avui dimarts, preveu que les persones que vulguin visitar un familiar, així com els treballadors esporàdics del centre, hauran de presentar un test d’antígens negatiu, fins i tot si tenen la pauta de vacunació completa. I ahir hi va haver una mica de confusió amb tot plegat, perquè primer Salut deia que cadascú se’ls hauria de pagar de la seva butxaca, però al final el Departament ha rectificat i ha dit que facilitarà els tests per entrar als geriàtrics. Els familiars que vulguin visitar un resident o entrar a la residència hauran de realitzar-se un test d’antígens i acreditar resultat negatiu. El test serà facilitat pel centre i les proves se les podran fer a les residències, abans d’entrar a visitar els residents. Hauran de presentar el test tant els familiars com voluntaris o treballadors esporàdics, com ara dels serveis de perruqueria o podologia. Fins ara, les persones amb la pauta completa de la vacuna no havien de presentar cap prova si volien fer una visita en una residència de gent gran.

El protocol que s’aplica a partir d’aquest 20 de juliol també estableix que el nombre de visitants simultanis baixa de tres a dos. També es farà una PCR setmanal als treballadors de les residències que tinguin la pauta completa, i tres al que no estiguin vacunats o tinguin només tenen una dosi de la vacuna.

A hores d’ara, la immensa majoria de residències estan lliures de Covid, però en un 3% hi ha brots no controlats. Les que estan en vermell al semàfor de Salut no poden rebre visites. Per a la resta, caldrà passar el test.

Aquest protocol s’aplicarà a la Residència Verge del Remei d’Arenys de Munt i la seva directora, Soraya Real Iglesias, l’ha valorat amb satisfacció, i creu que s’ha trigat molt a restringir el protocol d’entrades i sortides. Apunta que dins el centre és molt fàci controlar les mesures anti-covid però que hi ha famílies, poques, que quan treuen els residents a passejar els porten sense mascareta o seuen als bars sense cap mesura de protecció. Entén, doncs, que s’hagin eliminat les sortides del centre, però diu que això no farà que els familiars vegin menys als seus avis i àvies, ja que poden anar cada dia a veure’ls tantes vegades com vulguin.