La regidoria de sanitat demana prudència en el cas de detectar un niu de vespa asiàtica. No tocar-lo i avisar als agents rurals

Com ja varem explicar, en els últims dies s’han trobat exemplars de vespa asiàtica a Arenys de Munt, concretament a la riera de Sobirans i a la zona del Torrent d’en Puig.

Actualment està confirmat que aquesta espècie invasora s’ha estès pels parcs naturals del Montnegre i el Corredor i del Montseny.

Fins ara, aquesta plaga estava instaurada sobretot al nord d’Espanya, però ara també ha arribat aquí, i malauradament formarà part de la nostra fauna.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ja ha activat el protocol per tenir-la controlada al municipi mitjançant diverses actuacions. La regidora de sanitat, Marta de la Iglesia, explica que sobretot si es localitza un niu, ser prudents, no tocar-lo i avisar als agents rurals.

La regidora explica que en cap cas és un fet alarmista ja que cada cop tenim més especies invasores. En el cas de la vespa asiàtica aquesta és el doble d’una vespa normal, no és mortal però si que  la picada fa més mal.

En cas d’incidències o avistaments de nius de vespa asiàtica, us heu de posar en contacte amb el cos d’Agents Rurals al telèfon 93 561 70 00, o amb la policia local.