La regidoria d’Acció Social assumeix el cost de l’allotjament d’una família d’Arenys de Mar víctima d’una màfia d’ocupació de pisos

Ens situem a Arenys de Mar, a un bloc de pisos. Un dels veïns truca al 112 perquè sent sorolls a un pis teòricament buit denunciant que té por. Quan si presenten els Mossos obra la porta del pis un home amb els seus tres fills petits que no paren de plorar. L’home denuncia que ha estat víctima d’una màfia d’ocupacions de pisos; ha pagat 1.400 euros per diversos mesos de lloguer i quan arriba a l’habitatge no hi ha ni aigua, ni llum, ni gas. La família entén que ha de desocupar el pis perquè no vol incórrer en cap cap delicte.
En aquest moment, els Mossos activen el protocol habitual per cercar allotjament per la família. Després de diverses trucades inútils la Policia Local aconsegueix contactar amb “algú” que els hi proposa la següent solució: o que paguin 100 al dia a una pensió o que es quedin al carrer.

Llavors una veïna de l’home que ha trucat als Mossos perquè sentia el soroll en el pis contacta, per amistat, amb la regidora d’Acció social d’Arenys de Munt, Montse Batista Alsina que, d’acord amb l’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez Camps decideixin assumir els costos de l’allotjament a una pensió d’Arenys de Mar.

N’hem aprofundit parlant amb Montse Batista.