La regidora de festes també creu que al carnaval de diumenge va fallar l’animació, i l’acte va acabar sent lent i sense ritme

Aquest cap de setmana ha estat cap de setmana de Carnaval, i a Arenys de Munt no ha anat tan bé com es preveia. Divendres la por a la pluja va fer canviar els plans del carnaval escolar, i diumenge el carnaval de tarda va generar queixes dels assistents per ser un acte fred i desangelat. La idea de la regidoria era no fer cap rua i fer una festa només a la Plaça de l’Església, amb una desfilada de disfresses, premis als millors, i animació. La desfilada i els premis hi van ser però l’animació no va rutllar com hagués calgut en aquest tipus d’activitat.  Fins i tot hi ha qui va organizar una rua alternativa a la festa per gaudir amb la mainada. Hi va haver xocolata desfeta i coca, que això és una aposta d’èxit segura, però mancava dinamisme a la festa. És el que han manifestat a través de les xarxes socials alguns dels assistents a l’acte, i amb qui coincideix plenament la Regidora de Joventut, Festes i Tradicions i Cultura d’Arrel, Raquel Serrat Suñé. Al seu entendre l’error no va ser el format que es va voler fer, sinó l’animació, que no va complir les expectactives, i va comportar un acte lent i sense ritme. De cara a l’any vinent estudiaran i valoraran amb la Comissió de Festes si cal mantenir el format però amb un animador que realment animi la desfilada, o si cal tornar al format anterior, de tota la vida, amb una rua i un grup d’animació tipus xaranga que acompanyi les disfresses i les faci ballar una bona estona.

Però aquest cap de setmana també hem tingut una altra celebració, l’inici del centenari de celebració de la gruta de Lourdes. Va ser diumenge, que és el dia de la Mare de Déu de Lourdes. Arrencava la festa a les 11 del matí, amb una missa i la inauguració de la placa commemorativa del centenari, amb refrigeri, al Santuari de Lourdes. El proper acte serà dilluns 1 d’abril, que és dilluns de Pasqua. A 2/4 de 12, al mateix Santuari, hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes. El dissabte 4 de maig, a les sis de la tarda a la Sala d’Exposicions Mercè Paluzie, s’inaugurarà l’exposició sobre el Santuari i hi haurà la xerrada “Valors dels santuaris en espais rurals”, a càrrec de Josep Maria Mallarach i Carrera. L’exposició estarà oberta fins al diumenge 12 de maig. El dissabte 1 de juny, a les 5 de la tarda, es caminarà des de l’Escola Sobirans fins a la gruta i allà es farà una ofrena floral, on cadascú ha de portar les seves flors, amb l’acompanyament dels gegants d’Arenys de Munt i els gegantons de les escoles del poble. A les 8 del vespre es farà al Santuari la missa de final de curs de la Catequesi. El divendres 12 de juliol, a 2/4 de 7, des del Santuari es farà una caminada guiada pel biòleg Pere Alsina i Bilbeny fins a la font de la Milans, i seguidament hi haurà un concert del grup Relk. El dijous 15 d’agost, Festa de la Mare de Déu, a les 18.30 h al Santuari es farà res del rosari, vespres de la Mare de Déu i recitació poètica. Al setembre, en una data encara per concretar, s’hi celebrarà la Jornada de la Gent Gran, amb ballada de l’Esbart. El dissabte 12 d’octubre, al Santuari de Lourdes, se celebrarà la trobada de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat de Girona. Es farà missa amb el bisbe de Girona i dinar de germanor. El divendres 22 de novembre, a l’Església de Sant Martí, Mossèn Joan Soler i Ribas farà una conferència espiritual i hi haurà un concert de la coral Veus de Munt. Tancarà el centenari la presentació d’un llibre sobre la història de la gruta i els actes celebrats durant aquest any.

I ahir, una cinquantena de joves de Escorxador van anar a esquiar a la Molina. Era una de les activitats del mes de febrer de l’Espai Jove, i molt celebrada per part dels joves. Amb pocs dies es van omplir bona part de les inscripcions i ja pensen en fer, de cara al bon temps, alguna altra sortida fora del municipi.