La regidora de festes s’ha mostrat plenament satisfeta per com ha anat la Festa Major i ha agraït l’esforç a tothom que l’ha fet possible

Arenys de Munt s’ha despertat avui amb la resaca d’una Festa Major acabada. Ha arribat un nou dia laborable després de tres dies de festa. Tot va arrencar dijous amb el pregó i va acabar ahir al vespre. Cert és que la festa encara durarà uns dies. De fet, dissabte vinent a la tarda encara hi haurà fira, i es farà el 2×1 en tiquets a les atraccions. I també es faran actes encara inclusos al programa d’actes, com la Fira de la Cervesa, la Festa del Vi novell i el simposi de la Història Censurada de Catalunya. I també és cert que el cap de setmana previ també hi havia actes inclosos al programa, com la festa dels 40 anys de l’emissora. Però a ningú se li escapa que la Festa Major ha estat aquest cap de setmana, entre dijous al pregó i ahir tarda-vespre. I entre mig s’ha fet una mica de tot. Espectacles infantils, concerts i activitats per a joves, música i ball per a totes les edats, l’Ofici, la Dansa, el relleno… De tot hi ha hagut, per respectar les tradicions, però amb novetats per modernitzar la festa, ampliar-la, fer-la més inclusiva i també descentralitzada.

La regidora de festes, Raquel Serrat Suñé, s’ha mostrat satisfeta per les activitats fetes, i contenta pel resultat. Ha explicat que es va decidir fer el pregó a les 9 del vespre perquè al ser dia laborable si es feia més aviat no hi haguessin arribat gent que treballa i plega tard de la feina. Feia fred, va durar mitja hora, i després es fa fer la Nit de l’Esport. Serrat ha destacat que els espectacles infantils van funcionar molt bé, i va ser molt efectiva la descentralització, fent l’espectacle matinal de divendres a l’Eixample. Pel que fa als actes centrals de dissabte ha lamentat que hihavia menys infants dels desitjats ballant la Dansa perquè al ser dissabte n’hi havia que tenien partits esportius. Els infants van ser 25 parelles, i els grans amb prou feines hi cabien a la plaça. El vermut era tot de proximitat, amb formatge, patates, xips de verdures, maduixes… tot fet a Arenys de Munt.

Raquel Serrat ha volgut demanar públicament també disculpes a la colla de geganters per la manca d’il·luminació a la part baixa de la Riera, on havia d’acabar la cercavila. Els llums es van tancar pel correfoc i l’empresa que dóna el servei va posar malament el temporitzador. Es va improvitzar el recorregut entre al colla, policia i regidoria, i van acabar a la part alta de la Fira. El Correfoc va ser un encert canviar-lo de recorregut i passar pel Carrer Nou, un carrer estret, sortint de plaça i acabant a la Riera amb un gran espectacle de foc i pirotècnia. També va ser novetat el recorregut de la Beer Truck, anant per carrers apartats de la Riera, on hi havia paradetes i molta gent. Tothom va anar al seu ritme i va acabar a les 10 de la nit a la plaça, ballant la Dansa d’Arenys de Munt i la sardana que porta el nom del municipi.

Les nits de Rauxa i Disbauxa van transcòrrer sense incidents, i diumenge al matí l’espectacle infantil la Clika va omplir de nou la carpa de Can Jalpí. Raquel Serrat ha valorat també com a punt positiu la tria de la Selvatana com a orquestra de la Festa Major d’enguany. I també valora com a èxit que l’Escola Sant Martí hagués aportat 14 infants a cantar els goigs de sant Martí durant l’Ofici, que van rebre un diploma i un reconeixement. I un especatcle nou eren els “5 minuts de glòria” on hi va participar un mag, una monologuista, poesia, entre altres. Creu, però, que cal millorar-ho de cara a l’any vinent, sense la improvització que hi ha hagut aquest any. I ha volgut agraïr la gincama de Kt-Colònies. En defnitiva ha volgut agraïr a tothom que ha fet possible la festa i hi ha col·laborat desinteressadament.

La regidora de Festes està preparant una enquesta perquè la gent opini i diqui què li ha agradat, què canviaria i què ha trobat a falta a la Festa Major de Sant Martí 2023