La ràdio i El Cafè del matí es bolquen amb el Sant Jordi confinat

Aquest matí a la ràdio s’ha fet un programa especial Sant Jordi amb la col·laboració de l’ajuntament i la participació d’escriptors locals, entitats i estudiants. Els historiadors Francesc Forn i Jordi Bilbeny han presentat llibre, Carme Vera ha explicat un conte i els poetes Toni Cantallops i Jennifer Moltó han recitat un poema.

Toni Cantallops ha recitat un poema propi del seu llibre “La Concòrdia”. L’Escoltem.

La poetessa Jennifer Moltó ha recitat un poema propi titulat “ M’estimo en un mar de tristeses”.

Per la seva part, Carme Vera ha explicat el conte del “Peixet d’Or. Escoltem l’inici d’aquesta obra.

I Jordi Bilbeny ha passat pel Cafè del Matí, per entre d’altres parlar del seu recentment publicat nou llibre “Carles I Sense censura”. Així explica de què tracta.

També alumnes de l’Aula de Música i de les escoles han explicat poemes, contes o fins i tot cançons. Per exemple, Jana Vallcorba, alumne de 4t d’ESO de l’Institut Domènec Perramon ha recitat el poema “Abril Florecilla” de Antonio Machado.

I des de la Biblioteca, el seu director, Arnau Espinach, ens ha fet recomanacions de llibres. D’altra banda, la Biblioteca d’Arenys de Munt ofereix la possibilitat de visualitzar ‘online’ mitjançant un enllaç secret “El viatge de l’elefanta Sara” de la contacontes Eva González. És un espectacle musical quasi inèdit que ens transporta al món de les emocions i la imaginació, i en el qual el fil conductor és un homenatge a les biblioteques, a la figura de la bibliotecària i a l’aventura de llegir. El nou director de la biblioteca, Arnau Espinach, explica que els interessats poden posar-se en contacte amb la Biblioteca i rebran l’enllaç. S’ha de demanar a través del correu b.arenysmu.sm@diba.cat o per xarxes socials.

D’altra banda, Arnau Espinach ha recomanat dues novel·les per llegir en aquest temps de confinament. La primera d’elles és “Pluja d’estels” de Laia Aguilar.

I l’altra recomenació es diu “La Isla de las Mujeres del Mar”, escrita per l’escriptora francesa Lisa See.

I l’Associació de botiguers i comerciants proposa un concurs de manualitats i decoració de balcons. Has de fer una foto del que hagis fet, entrar al facebook de l’ABIC i marcar que t’agrada la pagina i enviar un missatge amb la foto per poder guanyar el teu regal de Sant Jordi. Si teniu premi el dia 24 us arribarà un missatge. Silvana Herce, de l’associaició, explica que és una proposat dirigida als més petits per tal que es distreguin durant aquests complicats dies.

I destinat a tothom, també està en marxa un concurs de decoració de balcons. S’accepta qualsevol proposta mentre tingui com a temàtica “Sant Jordi”.

Amb tots els treballs que es presentin, l’associació farà una exposició virtual a partir de divendres a la web: www.gaudeixarenysdemunt.cat

I també coincidint amb Sant Jordi ha sortit el butlletí independent d’Arenys de Munt, l’ADM, amb un especial rieres i rierades. Concretament a l’editorial es recorda la rierada del 23 d’octubre que malauradament es va emportar una persona i va morir. Emplacen al govern a fer plans de prevenció locals de participació ciutadana. També es fa una explicació sobre que són les rierades, sobre la riera de Sobirans i sobre el segon tram de l’urbanització de la riera, i proposen que estaria bé dedicar un museu comarcal o un centre d’interpretació de les rieres del Maresme. L’ADM el podeu trobar a les llibreries d’Arenys de Munt.