La Policia Local presenta la Memòria d’actuacions del 2022

La Policia Local ens ha fet arribar en aquests darrers dies la informació que s’han produït dues detencions a Arenys de Munt. Ho ha explicat el cap de la Policia Local, Javi Reina. Una persona va robar a l’interior d’un vehicle i es va emportar una bossa, i un veí va veure com anava llençant a terra les coses que no li interessaven de la motxilla i un agent el va detenir. Eren les 4 de la tarda a l’Eixample,a  l’hora que entren els infants al Sobirans. L’altra persona va ser detinguda per circular per la Riera i Penya contra direcció i el van aturar. Al comprovar dades van veure que no tenia la ITV passada i que portava una etiqueta d’ITV falses. El cas és que l’home s’havia identificat amb les dades del seu germà perquè ell tenia una ordre de detenció d’un jutjat.

Diumenge hi va haver un incendi al Rial dels Roals, al límit entre Arenys de Munt i Canet. Tot va quedar en un ensurt però es van arribar a cremar uns 3.900 metres quadrats de canyes i matolls. La sort és que el foc no va creuar el rial, ja que hagués arribat ràpidament a la zona de Can Sala de Dalt.

I precisament la Policía Local ha presentat la Memòria d’activitat de l’any 2022, o sigui, un recull de totes les actuacions realitzades pel cos de la Policia Local d’Arenys de Munt al llarg de tot l’any 2022. Es presenta en format de memòria, amb les dades en format gràfic i/o taula per tal de fer-les més visibles i entenedores.

De les dades que s’exposen, les més rellevants són que dels serveis realitzats durant l’any 2022 el 40% eren en l’àmbit del trànsit, el 31% en l’àmbit de la seguretat ciutadana, el 10% en l’àmbit administratiu, el 5% en proximitat i el 4% judicial.

Els serveis d’atenció al ciutadà adscrits a la Policia i els agents han atès presencialment 7.940  persones i telefònicament 6.383 persones.

L’ús equitatiu de la via pública és controlat per la Policia Local i s’han autoritzat 222 ocupacions de via pública i 73 talls de carrer. Així mateix, s’han realitzat 344 comunicats d’anomalies de la via pública que són traslladats als serveis municipals per a la seva reparació.

Quan els veïns incompleixen les ordenances municipals, la Policia Local denuncia els fets, i durant l’any 2022 s’han realitzat un total de 64 denúncies, de les quals 18 han estat per l’ordenança de convivència i civisme, 8 per ordenança sobre la tinença d’animals i 38 per l’ordenança reguladora de residus.

Malgrat l’esforç per reduir l’accidentabilitat a les vies urbanes, malauradament la Policia Local ha hagut d’intervenir en 67 accidents de trànsit en vies urbanes, dels quals 54 només van ser danys materials i en 13 els implicats van patir lesions.

Durant l’any 2022 la Policia Local ha realitzat 28 sessions de mobilitat segura i civisme als cursos de P5, 1r, 3r i 5è de les escoles Sant Marti i Sobirans.

Durant l’any 2022, quan el servei ho ha permès, amb la finalitat de millorar el servei als veïns i evitar que es traslladin a la comissaria de Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar, s’ha destinat una persona a recollir denúncies i instruir atestats. Aquests agents han instruït un total de 110 denúncies de ciutadans per fets constitutius de delicte. La resta, 54 atestats, han estat realitzats per actuacions policials.

Pel que respecta a la policia assistencial, podem recalcar que s’han fet 68 actuacions per ajudar gent gran, s’ha intervingut a 5 accidents en habitatges, a 22 accidents a la via pública i s’han ajudat 40 persones que s’han quedat amb el vehicle avariat.

En l’àmbit de Protecció Civil i emergències, la Policia ha actuat a 28 intervencions d’incendis i 4 fuites de gas.

Javi Reina ha fet valorcaió d’aquestes dades