La Policia Local ha processat tres noves denúncies per l’incompliment del toc de queda, mentre que bars i restaurants lamenten les noves restriccions que marca la Generalitat

Xavier Geli, cap de la Policia, explica que segueixen realitzant controls i que amb el canvi de confinament municipal a comarcal els hi resulta més senzill detectar l’incompliment del confinament nocturn.

La Generalitat ha posat en marxa les noves mesures restrictives amb l’objectiu de frenar l’increment de contagis de Coronavirus.

Es podran reunir un màxim de sis persones, amb l’excepció del 24 de desembre, Nadal, Sant Esteve, el 31 de desembre, Cap d’any i Reis. En aquestes dates es podran reunir fins a deu persones, de dues bombolles com a molt.

Es limita la mobilitat a l’àmbit comarcal, amb l’excepció dels desplaçament per a visitar familiars i els desplaçaments de bombolles de convivència per anar a la segona residència o a una destinació fixa com un hotel o una casa rural.

Bars i restaurants només poden obrir de 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del matí i d’1 a 2/4 de quatre de la tarda. Els establiments que fan menjar per emportar també podran obrir de 7 a 10 del vespre, i fins a les 11 per fer repartiment a domicili. Pel que fa als espais, bars i restaurants poden obrir a l’interior, amb un 30% de l’aforament, i les terrasses. A les taules hi poden seure fins a 4 persones, ampliables a 6 si són bombolla de convivència.

Georgina Molet del Restaurant l’Era, explica que ja fa temps que treballen amb agonia per culpa de les constants restriccions i lamenta la manca d’ajudes per part de les administracions.

Georgina Molet tampoc acaba d’entendre les restriccions horàries i remarca que si es compleixen les mesures de prevenció, els locals són segurs.

Per últim, Molet destaca que aquestes restriccions afecten a la part emocional de les persones.

L’excepció, per a la restauració, són els centres comercials, on els bars i restaurants han de tancar per evitar que es concentri vida social en aquests establiments.