La policia i la brigada obren bosses de brossa per enxampar mals recicladors

La policia local, juntament amb la brigada d’Arenys de Munt, estan obrin les bosses del rebuig per conèixer les persones que no reciclen bé. I això es fa perquè segons les queixes dels veïns, hi ha bosses que es queden al carrer, que tot sovint no formen part de la casa que hi ha davant d’allà on han estat llençades. Per intentar enxampar infractors, la policia local i la brigada analitzen les bosses que no s’han recollit i les obren per buscar-hi alguna pista que condueixi a la persona o família que les ha llençat. No separar els residus a casa, i treure la bossa amb residus barrejats sense classificar té una sanció mínima de 350 €.

D’entrada els agents cívics passen a informar, però que posteriorment es procedeix a sancionar a les persones que no retiren les bosses que prèviament s’han deixat al carrer.

I a partir d’aquest dissabte comença la tercera setmana de campanya als carrers de la zona de la rambla Sant Martí, plaça de l’Església, i carrers adjacents.

Cal tenir clar que el rebuig no és tot allò que no sabem on tirar. El rebuig són bolquers, compreses i tampons, bastonets de les orelles, mascaretes, guants, corones de lactància, tovalloletes humides, tiretes, preservatius, maquinetes d’afaitar, raspalls de dents, fil dental, llimes, pols d’escombrar, bosses d’aspiradora, excrements d’animals, burilles i cendres de cigarretes, cendra de llar de foc o estufa.