La poda dels plataners de la Riera s’ha fet enguany seguint les directius marcades per l’estudi sobre l’estat dels arbres

És un estudi que fa uns dies comentàvem des de la Ràdio, i que afirma que els plataners de la Riera tenen un estrès hídric entre lleu i moderat que els afecta a la seva salut, però en general viuen bé a la nostra Riera. És un estudi que ha fet l’empresa Frondator sobre l’estat dels 320 plataners a la Riera, des del cap de baix fins dalt de tot de Sobirans. El regidor de Medi Ambient, Jordi Maimí, responia al Ple una pregunta del grup Junts x Arenys de Munt, on li demanaven saber si els arbres de la plaça estan ja acabats de podar o encara hi manca alguna actuació, ja que sembla que la poda estigui a mitges.

L’estudi de l’empresa Frondator ha estat el detonant també per les darreres actuacions de retirada d’arbres de la Riera que estaven en un estat que suposava un perill per a les persones.

A l’estudi especifiquen els plataners passen una mica de set si ho comparem amb com viurien en un entorn més natural, però que són una espècie que hi viu relativament bé tot i aquest grau lleu-moderat d’estrès hídric que afecta a l’estat fisiològic i de salut de l’arbre. Els plataners de la riera i de la plaça ja són vells i tenen poca energía. Les conclusions són que els arbres estan prou bé per tenir 130 anys i viure encaixonats per la canalització, afectats per l’activitat humana, els cotxes i les podes agressives fetes anys enrere. Ara en canvi s’aposta perquè els arbres vagin creixent de forma natural i no es podin cada any.