La placeta que s’ha format a la Riera, entre el Bellsolell i carrer Sant Josep es podria dir 1 d’Octubre

La Comissió del Nomenclàtor d’Arenys de Munt s’ha reunit per avaluar diferents propostes per batejar nous espais del poble, i moltes de les propostes recollides porten noms relacionats amb el procés d’Independència, ja sigui 1 d’Octubre, República, etc…

L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, deixava la porta oberta a aquesta possibilitat durant la trucada d’un oient al programa Parlem del Poble de Ràdio Arenys de Munt, que suggeria que la nova plaça creada a la confluència de Bellsolell amb Riera es pugui dir 1 d’Octubre.

Rabasseda va aclarir, però, que canviar de nom carrers que ja existeixen i hi tenen cases és complicat administrativament, però que es poden batejar nous espais.

A banda d’aquesta plaça al Bellsolell, també es compta amb nous espais sorgits per les obres de la Riera, com la Plaça de davant l’Ajuntament i l’ampliació de la plaça de l’Església cap a la Riera.

Parlant de la Riera, al mateix programa l’alcalde va comentar que rep comentaris positius de com està quedant la urbanització al centre del poble, sobretot comparada amb com és la Riera d’Arenys de Mar.

Val a dir que l’empresa que fa les obres ha comès un seguit d’errades que ja han estat detectades i algunes corregides, com la inclinació de la reixa pluvial al Bellsolell.

També les llambordes que es van trencar just posar-les per un mal assentament de la pedra a la mateixa zona, i la col·locació de fanals massa alts que s’hauran de substituir per altres de més baixos perquè hi càpiguen sota els arbres.

Justament parlant dels plàtans de la Riera, i arran de la trucada del mateix oient, es va comentar que aquest any es vol fer el tractament contra la plaga de l’oïdi del plàtan més aviat que l’any passat.

De fet, el regidor de Medi Ambient, Àngel Castillo, va explicar que el tècnic de l’àrea ja ha contactat amb Pere Marpons per pactar com i quan s’ha de fer la ruixada de tractament als plàtans.