La part baixa de la Riera i la rotonda ja estan oficialment inaugurades

A l’acte hi va assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Juli Fernàndez i Olivares. L’Honorable Conseller va venir al nostre municipi per tallar la cinta a aquest nou tram de riera urbanitzada, i al giratori per a vehicles que s’ha fet a l’entrada del poble, o sigui, la rotonda, la única que de moment hi ha a Arenys de Munt. El Govern d’Arenys de Munt rebia amb especial il·lusió que vingués el Conseller Juli Fernàndez, ja que quan ell era Delegat del Govern, va venir a fer una visita a Arenys de Munt i es parlava deforma incipient de fer una rotonda, però es veia com un projecte molt difícil. I va ser precisament Fernàndez qui els va animar a fer la rotonda i va donar al govern l’empenta necessària per tirar endavant el projecte. Això ho va recordar al seu discurs, i també als micròfons de Ràdio Arenys de Munt.

Juli Fernàndez va explicar també que ell recorda la Riera de sorra d’Arenys de Munt i el mal que feien al poble els temporals de llevant.

El Conseller va dir que la nova zona és un espai pacifica ton la mainada és cert que ara no hi pot jugar amb sorra ni fer cocous, però hi pot jugar amb guixos pintant el terra o fer-hi jocs.

A l’acte també hi va intervenir la regidora d’Urbanisme. M. Àngels Gros i Argelés va apuntar que fer ara la inauguració no és per electoralisme, sinó que, simplement, és ara quan ha acabat l’obra. De fet, es volia esperar a fer la inauguració quan estigués l’obra d’entrada a Sindicat-Sant Carles però no hi han estat a temps per una setmana o dues. I la inauguració no podia esperar ja que a partir de l’abril estaran vetades les inauguracions per ser període electoral.

Preguntada sobre quina nota posaria a l’obra feta, Gros va dir que amb un 10 es quedaria curta, ja que ara tenim una riera sense barreres arquitectòniques d’una punta a l’altra i amb una millor connexió entre les dues bandes del municipi. Si que ha rebut alguns comentaris de veïns, que es queixen de detalls que podrien encara millorar l’obra, com per exemple posar bancs on es pugui recolzar l’esquena.

A banda dels parlaments de rigor, a l’acte hi va haver una actuació de l’Escola de Música d’Arenys de Munt i, per acabar, es va oferir un petit refrigeri entre tots els assistents.