La nova junta del Centre es planteja nous reptes per mantenir l’entitat com a pilar bàsic de la cultura al municipi

El Centre d’Arenys de Munt no ha parat l’activitat cultural mentre ha pogut, sempre mantenint les mesures anti-covid vigents a cada moment. A més, ha estat un any important per a l’entitat, ja que fa uns quatre mesos hi havia a ver canvi a la presidència. Des d’octubre que aquest càrrec l’ocupa Salvador Ferrerons, que ja col·laborava amb la Junta del Centre un parell d’anys abans. Ja ha viscut un Nadal de pandèmia, amb pessebre, pastorets i Reis diferents, o no normals. Ara s’enfronta als reptes que té el Centre. La gestió de les activitats durant la segona i tercera onada de la pandèmia han estat les principals preocupacions fins ara del nou president del Centre. S’ha deixat de programar a llarg termini i es fa una programació més al dia a dia. Es va fer un ERTO amb treballadors del centre, tot i que es va retirar a la mínima que es va poder, i fins i tot s’ha contractat una persona nova per a l’entitat.   Un dels primers projectes que tira endavant la nova junta és fomentar la tecnologia i les xarxes socials per comunicar les activitats del centre, la comunicació dos punt zero.

Tot això sense oblidar la cartelleria i les formes clàssiques de comunicació, per als socis d’edat avançada que no tenen eines digitals a l’abast.

També la nova junta ha de gestionar un canvi en la direcció del grup de Teatre. A la propera Assemblea, que està previst fer-la quan el PROCICAT ho permeti, deixarà el càrrec a la junta Joan Llavadó, que també vol fer un pas al costat i deixar d’estar al capdavant del teatre. La solució de la nova junta és fer que hi hagi diversos directors que treballin cadascú els seus projectes, amb els seus actors

Aquesta iniciativa agafa el relleu de l’Escola de Teatre del Centre, que liderava Joan Mas. També en plana teatral, el Centre es planteja crear una escola però enfocada a la part escènica i tècnica, i no tant a la part artística

També es posarà en marxa un projecte per gaudir de l’eixida del Centre amb vermuts musicals, màgia, monòlegs i activitats de dia a l’aire lliure. Un altre projecte és organitzar unes jornades interculturals a través del grup Atri, que va arrencar fa un any i va quedar aturat per la pandèmia. De cara al Nadal del 2021 es vol tornar a fer el pessebre a fora l’església, amb un equip renovat d’artistes al capdavant i fer una cavalcada de reis en format normal.

Però sens dubte el tema estrella que ha de gestionar la nova junta és la continuació de les obres de reforma de l’equipament, que ja han acabat alguna fase però encara resten treballs per fer. Exactament. La nova direcció del Centre s’ha posat en contacte amb els tècnics redactors del projecte i els han demanat amidaments del que falta per fer i establir amb quines fases es faran les obres.

De nou s’obrirà un procés per demanar ajudes i subvencions a les administracions