La Montse Roig de ca l’Aviador va participar al Gran Premi de la Fundació Isidre Esteve, al Circuit de Catalunya

La cinquena edició del Gran Premi Fundació Isidre Esteve es va celebrar dimarts  al Circuit de Barcelona-Catalunya, un esdeveniment que pretén reivindicar un any més l’esport inclusiu i que any rere any es consolida com una de les cites solidàries imprescindibles en el calendari del traçat. I hi havia gent d’Arenys de Munt que hi participava. Entre ells, la Montse Roig Umbert, la Montse de ca l’Aviador. Ella va ser una de les  grans protagonistes del Gran Premi Fundació Isidre Esteve, és a dir, una de les persones amb mobilitat reduïda que van prendre part a la cursa per relleus.

Montse Roig ha explicat a l’informatiu que es tracta d’una prova que va congregar a més de 100 participants, comptant amb la participació tant de persones amb capacitats especials com sense elles en equips mixtos de tres persones. Tots ells van rodar pel traçat mundialista exhibint els valors de l’esport inclusiu. Com és habitual l’esdeveniment va comptar amb el suport d’esportistes i algunes personalitats del món de la cultura i l’oci com Gerard Farrés, Pep Plaza o Alex Crivillé. Montse Roig ha explicat que hi va poder parlar personalment.

Amb la cursa per relleus com a plat fort, el Gran Premi va tenir també altres activitats. Ho ha explicat també Montse Roig. Al matí, un nombrós grup de nens i nenes van participar en tallers d’educació viària, activitats d’esport adaptat per a posar-se en la pell de les persones amb mobilitat reduïda i fins i tot van dur a terme una visita per les instal·lacions. Els més petits van poder interactuar també amb esportistes paralímpics.

L’objectiu d’aquest esdeveniment no és un altre que donar a conèixer les activitats socials que realitza la fundació, conscienciar i generar recursos addicionals que contribueixin a sufragar les iniciatives de la Fundació Isidre Esteve. Actualment, els principals esforços de la Fundació estan dirigits als Centres Pont que manté al CAR de Sant Cugat  i a Vigo, on, a través de la pràctica de l’esport, ajuda a persones amb problemes de mobilitat reduïda o altres minusvalideses, a més de dones que han patit violència de gènere, a millorar la seva qualitat de vida i autonomia, així com a reinserir-se a la societat.

Montse Roig ha destacat que va ser tanta l’emoció de al jornada que no sentia ni la calor, tot i estar a 42ºC al Circuit de Catalunya. Espera poder-hi tornar a participar-hi l’any que ve i implicar-hi més persones d’Arenys de Munt, tant esportistes amb mobilitat reduïda com els mitjans de comunicació locals.