La matemàtica del s.XIX Ada Lovelace inspira un programa de formació destinat a dones que impulsa el SOC

El Servei d’Ocupació de Catalunya posa en marxa el Programa ADA, d’iniciació a la tecnologia en Igualtat. Té per objectiu la realització d’accions de formació 100% subvencionades en l’adquisició i millora de competències digitals per a l’ocupació i està adreçat de manera prioritària a dones inscrites al SOC no ocupades o en millora d’ocupació i residents preferentment en municipis de menys de 30.000 habitants.

El programa rep el nom en honor a Ada Lovelace, matemàtica del segle XIX que, entre altres fites, va publicar el primer programa informàtic de la història i és considerada la primera programadora d’ordinadors.

ADA ofereix formacions presencials a tota Catalunya, en línia (teleformació) i mixtes en diferents competències digitals com Ofimàtica i competències digitals, Comerç electrònic, Màrqueting i xarxes socials, Xarxes i sistemes, Impressió i disseny 3D, Disseny gràfic, Big Data, Sistemes d’informació geogràfica, Apps mòbils, Construcció domòtica i telecomunicacions, Desenvolupament i programació, Disseny web, Imatge i so, Nàutica i Formacions per obtenir el certificat ACTIC en els seus tres nivells.

Les interessades ja es poden inscriure a les diferents formacions i les inscripcions es poden realitzar contactant directament amb els centres formadors que apareixen al catàleg, a l’Oficina de Treball corresponent o a través del cercador de cursos del SOC.

Una mateixa dona pot fer més d’un curs ADA i completar un itinerari formatiu personal o en una de les famílies professionals contemplades.

Per a més informació, també us podeu dirigir a la vostra Oficina de Treball de referencia, és a dir, Residents a Arenys de Munt: ot_premia.soc@gencat.cat, i els Residents a Sant Iscle de Vallalta: otg_altmaresme.soc@gencat.cat.

Ens ho amplia la tècnica d’Ocupació de l’Ajuntament, Mercè Vives