La Marxa Els Termes supera amb èxit una edició marcada per mesures anti-covid

Ahir diumenge va ser un dia gran a Arenys de Munt, esportivament parlant. Aquest any si que s’ha pogut celebrar la Marxa Els Termes, un esdeveniment que aplega no només a corredors i esportistes d’alt nivell, sinó que també compta amb molta gent del poble que va a fer la marxa més popular i diverses entitats que hi donen suporti i hi col·laboren. I això és el que converteix aquesta cursa de muntanya en tot un clàssic dins el calendari social i esportiu al municipi. Al capdavant hi ha el Grup de Muntanya d’Arenys de Munt, amb Roger Andreu com a cap visible. Ell mateix feia un bon balanç d’aquesta edició de la marxa des de la plaça, quan encara estaven arribant corredors. Destacava que s’hi ha inscrit uns 900 atletes, que s’aproxima molta  la xifra màxima d’inscrit que hi podia haver.

Aquesta edició e la marxa ha estat marcada, sens dubte, pels protocols anti-covid que s’han hagut de seguir, cosa que ha complicat l’organització, que s’ha hagut d’adaptar a les recomanacions del PROCICAT

Quin no ha fallat malgrat la pandèmia és tota la gent que col·labora amb la Marxa des de les entitats i de forma voluntària. Per a tots ells Roger Andreu també va voler dedicar-los paraules d’agraïment

De fet, esportivament, va ser un gran dia no només a Arenys de Munt sinó a tot el Maresme i en particular ala ciutat de Calella, on s’hi celebra també cada primer diumenge d’octubre el triatló Ironman. Aquest any s’hi ha aplegat uns 4.000 esportistes, ja que s’hi han fet a la vegada la prova 70.3 de mitja distància que abans es feia en primavera, i l’Ironman de llarga distància. Roger Andreu ha dit que són modalitats esportives radicalment diferents i que no es resten participants una a altra

Ara el Grup de Muntanya farà una pausa organitzativa i no rumiarà l’edició del 2022 fins passat festes, però esperen que l’any que ve ja es pugui fer una marxa normal, sortint tots a la vegada i sense restriccions.

Pel que fa al podi de la Marxa en categoria femenina la guanyadora va ser Elena Moyo, seguida per Cristina Tarradas i Olga Sierra al tercer lloc. En categoria masculina el podi el van ocupar Carlos Galobardes al lloc més alt, Albert Mora Murciano va quedar segon i Dani Aguirre va ser el tercer. Això a la categoria  trail. En la categoria de mitja marató en femenina la guanyadora va ser Laia Cuevas, seguida d’Esther Gil i Maite Urrutia va completar el podi. En homes, en aquesta categoria el guanyador va ser Lluís Sala, d’Arenys de Munt, seguit de Martí Gutiérrez i Marc Cosany.

Precisament Albert Mora Murciano va quedar segon a la ultra trail i ell també és d’Arenys de Munt. Va passar fa uns dies per l’emissora, pel Cafè del Matí, on l’Elena Cots li va preguntar per les seves darreres curses que ha fet arreu del món. Ens va venir a explicar la seva experiència a la Volcano Ultramarathon, una de les curses mes dures i extremes del mon que es dur a terme a Costa Rica i a Islàndia. Va quedar segon, un grandíssim resultat del qual n’està molt orgullós. Primer de tot, Albert Mora va explicar en què consisteix la cursa.

Albert Mora va valorar també en detall la cursa a Costa Rica. Ell la qualifica de “salvatge” amb etapes on havien de creuar 8km de riu o passar pel mig de la selva.

I de Costa Rica a Islàndia. Difícil trobar un contrast més accentuat. En aquest cas, Albert Mora explica que el més complicat va ser aguantar el fred.

Poden escoltar l’entrevista sencera al web de la ràdio, a la carta