La Marxa els Termes obre inscripcions, en un any sense la Trail i amb samarreta només per qui s’apunti abans del dia 17 de setembre

Sembla que no però queda un mes i uns dies perquè arribi la 33a Marxa els Termes. Concretament 32 dies perquè els corredors s’endinsin en els corriols i camins d’Arenys de Munt. La marxa arribarà el diumenge 1 d’octubre però les inscripcions estan obertes des d’ahir mateix. Roger Andreu, de l’organització, ha explicat que les inscripcions es fan via internet a la web de la Marxa, o a Can Pujades i Urban Sports d’Arenys de Mar. Els dissabtes previs també estaran a la plaça de l’església fent inscripcions, resolent dubtes i entregant samarretes.

Les inscripcions no s’han apujat de preu. Però els inscrits a partir del dia 17 ja no tindran opció de samarreta. Es fa així per forçar a la gent a que s’inscrigui abans del dia 17 de setembre, i perquè cada any els sobren unes 200 samarretes, això són 1.200€ perduts en samarretes. Només es faran les samarretes justes, ni una més, per qui s’inscrigui abans del dia 17.

Muntar la Marxa els Termes costa prop dels 20.000€ i l’organització no hi guanya ni un euro. El que volen, almenys, és no perdre-hi diners i no haver-n’hi de posar de la seva butxaca.

Aquest any hi ha una gran novetat pel que fa a les curses. S’ha eliminat la cursa trails de 31 quilòmetres, la més llarga i dura. Qui la feia s’haurà de conformar amb la Mitja, que enguany és més llarga, d’uns 23 quilòmetres i no pas de 18km com era en edicions anteriors. Tècnicament s’han ajuntant les dues curses en una buscant una distància intermitja. Es fa així per optimitzar recursos i necessitar menys voluntaris, ja que cada any van justos en aquest aspecte, malgrat la participació activa de les entitats arenyenques. A la trail només hi participaven uns 50 atletes, i requeria moure una gran infraestructura per a pocs corredors.

Pel que fa als recorreguts es puja cap a la Font de la Milans, i la gran novetat és que a la Font Roja es va cap a l’esquerra, en una nova zona amb corriols i nous camins. No es pot passar per la zona del Montalt per petició dels forestals, que volen preserbar la zona en època de nidificació d’ocells. la llarga arriba fins al Corredor, on hi ha grans vistes del Montseny.

Aquesta és l’entrevista sencera feta a Roger Andreu i emesa a l’informatiu d’avui.