La mala conducta d’alguns seguidors del Torneig de Futbol Sala obliga a tancar les grades tres dies

I avui hem de lamentar que l’incivisme d’uns quants ha perjudicat a molts. Ens referim al públic del torneig d’estiu de Futbol Sala que s’està fent al pavelló de Can Zariquei. Club i Ajuntament han acordat que ni ahir, ni avui, ni demà, hi haurà públic a la grada perquè dilluns i dimarts no s’hi van respectar les mesures de seguretat sanitària. Així ens ha arribat, tant per part del Club Futbol Sala com per part de l’Ajuntament. En un cartell enviat per xarxes socials s’explica que l’Ajuntament ha comunicat a l’entitat que s’ha observat un incompliment de les mesures Covid per part d’un sector de públic i s’ha decidit tancar la grada per als partits de final de setmana, com deies, ni ahir ni avui ni demà hi haurà gent mirant els partits.

El regidor d’Esports, Jordi Maimí Girbal, ha explicat que la situació que es va produïr dimarts va ser intolerable, amb gent que va saltar cap a la terrassa de damunt els vestuaris i des d’allà tirava pedres als qui estaven jugant a pàdel. També hi havia canalla sense el control de cap responsable que jugava afutbol dins les pistes de pàdel. A més, entrava gent sense control per la porta de sortida i a les grades hi havia gent menjant, sense mascareta i sense cap distància. Davant d’això ha demanat als organitzadors que posin persones a controlar els seguidors i a fer respectar les mesures, i que, si és així, dilluns es tornaran a obrir les grades. Denuncia també l’estat lamentable en què alguns jugadors van deixar els vestuaris, i afirma que si no es compleixen les mesures o es tancaran de nou les grades o es donarà per acabat el torneig.  

En aquesta diagnosi hi ha coincidit també l’organització. Manel Lladó ha afirmat que sobretot dimarts es van produir situacions lamentables i incontrolades i espera que els seguidors entenguin que si tornen a incomplir les normes caldrà tornar a jugar a porta tancada o finalitzar el torneig. Apunta que destinaran una persona fixa al control de la graderia per evitar de nou aquetes situacions. Al mateix temps afirma que s’està estudiant la possibilitat de jugar les semifinals i la final del torneig a la Pista Municipal, allà on s’havia fet sempre, però tot plegat dependrà de si es compleixen les normes al pavelló i el torneig pot seguir avançant amb normalitat.