La llevantada deixa una víctima mortal a Arenys de Munt i desenes de cotxes arrossegats per la Riera

Manel C. C., veí d’Arenys de Munt de 75 anys ha mort a conseqüència de la forta tempesta que ha caigut aquesta nit, en ser arrossegat per la riera. Els fets han succeït cap a ¾ de 2 de la matinada, quan l’home ha sortit de casa per treure el seu cotxe de la riera, situat a la zona de Riera i Penya. L’aigua, però, ja baixava amb força i l’ha arrossegat. Ho explica el regidor de Movilitat, Àngel Castillo, qui ha visitat la ràdio aquest matí.

Poc després, cap a les 2 de la matinada, l’Ajuntament ha activat un protocol per buscar l’home, que ha involucrat a mossos, bombers i policia local. Finalment s’ha trobat el cos sense vida d’un home a la platja de la Musclera de Caldes d’Estrac, i cap a les 10 del matí ha estat identificat.

La pluja ha provocat greus afectacions per a la mobilitat, riera, vies públiques, camins i tapes de claveguera aixecades, entre d’altres. També han quedat atrapats a la sorra una 20ena de cotxes a la zona no asfaltada de Riera i Penya.

La tempesta ha arribat a descarregar 82 litres/m2 amb una intensitat màxima de 4’2 litres per minut. El meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Serra, ha explicat que ja es preveia que hi hagués aquest episodi de forta pluja durant la matinada.

Joaquim Serra ha explicat que els 4’2 litres per minut quadrupliquen el llindar establert per qualificar de torrencial un episodi de pluja. De fet, al port d’Arenys de Mar s’ha arribat als 4’6 litres, la qual cosa suposa el màxim obtingut mai des de que es tenen registres.

Serra explica que des de l’any 2016 estem patint un període de sequera, amb llargues temporades sense pluges amb episodis puntuals de fortes pluges, que no solucionen el problema de falta d’aigua. Serra alerta que, segons els pronòstics que ofereixen els programes informàtics, aquesta tendència seguirà i fins i tot serà més marcada, amb pluges més intenses.

La pluja ha anat minvant aquest matí, i s’espera que aquesta tarda s’obrin clarianes. Els operatius de brigada i policia hi estan treballant per recuperar la normalitat, tot i que es tardarà uns dies en restablir aquesta normalitat.