La línia de bus cap a l’hospital de Mataró s’amplia, de moment només amb més viatges al matí

La Directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, s’ha compromès ha incrementar el servei de bus entre els dos Arenys i l’Hospital de Mataró. Ho ha dit a la reunió que ha mantingut amb i l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sànchez Camps, i l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno.

L’ampliació del servei d’autobusos al matí es farà aviat i ve avalada per la cosnolidació del servei des que es va inaugurar l’1 de març de l’any 2021. La principal petició d’Arenys de Munt, però, és ampliar el servei també a les tardes. En aquesta qüestió s’ha pres l’acord d’estudia-ho, però analitzant primer si hi ha una demanda resal. Per això els dos ajuntaments arenyencs faran unes enquestes per veure quines són les peticions de servei de tarda. En funció d’aquesta demanda, la Generalitat estudiarà l’ampliació a les tardes. Josep Sánchez Camps ha dit que cal ser pacients i perseverants per aconseguir l’ampliació a la tarda, però és optimista perquè els dos ajuntaments van units en aquesta petició i hi ha bona predisposició per part de la Generalitat a parlar i estudiar les propostes que es facin.

A la reunió també es va demanar que la línia de l’hospital de Mataró tingui una parada comuna que la connecti amb la línia que fa el servei des de Mataró a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, per poder interconnectar aquest viatge pels estudiants dels dos Arenys. Els tècnics de mobilitat analitzaran quina és la millor solució possible per crear aquest nou servei.

Actualment el servei d’autobús d’Arenys a l’Hospital de Mataró está operat per Sagalès, i té 5 expedicions d’anada i 5 de tornada, que es van coordinar per poder arribar al centre hospitalari a les 8, a les 9 i a les 10 hores, i tornar al migdia, abans de dinar. També hi ha una parada, posterior a l’hospital, per poder accedir al centre comercial Mataro Park.

El servei es pot utilitzar amb els títols de viatge de transport integrat, Són dues zones i al mateix autobús es pot comprar el bitllet. . L’empresa Sagalès recomana l’ús de l’app que ofereix tota la informació dels horaris i novetats dels seus serveis.

Ho ha explicat l’alcalde a l’informatiu d’avui de Ràdio Arenys de Munt