La Junta Local de Seguretat conclou que Arenys de Munt és un poble segur i tranquil, amb xifres baixes i estables de fets delictius

A finals de la setmana passada hi va haver Junta Local de Seguretat. Es tracta de la reunió anual entre cossos policials i autoritats municipals per valorar la relació de fets delictius i intervencions policials que s’han fet al poble en l’any anterior. El regidor de Seguretat, Àngel Castillo Vallcorba, ha explicat que el cos policial municipal va fer una comparativa de dades respecte a l’any 2021, però en canvi Mossos feia la comparativa amb l’any 2019, eliminant l’any de plena pandèmia.

Les dades del cos municipal reflecteixen que es dedica un 38% de les actuacions a casos de seguretat ciutadana, un 32% a trànsit i seguretat viària, un 11% a tràmits administratius, un 4% a proximitat i assistencial, un 4% judicial, i un 11% a qüestions relatives a la covid-19. Per serveis, al 2020 es van fer 7.300 actuacions i al 2021 se’n van fer 7.520, una xifra molt similar. Hi ha hagut un agment del volum d’atenció telefònica, amb unes 400 trucades més ateses que l’any anterior. Per part de Mossos les dades reflectien molt més increment perquè la comparativa es feia amb el 2019. La tipologia delictiva més habitual és la de “botellons”, bretolades i aldarulls, sobretot en època de confinament. Durant el 2021 hi ha hagut 25 accidents de trànsit al poble, tots lleus, per topades sense grans conseqüències.

Castillo ha dit que els delictes no han disminuit però tampoc han pujat de forma alarmant. Els robatoris amb força a les cases han baixat moltíssim al 2021 respecte al 2019, quan n’hi va haver una gran onada a tota Catalunya. El regidor diu que Arenys de Munt és un poble segur i tranquil malgrat que ha canviat molt en els darrers 20 anys. És un poble molt més segur que municipis propers, on hi ha problemàtiques puntuals que fan pujar molt el volum de fets delictius.