La jove arenyenca Mar Artigas Martori ha participat en una investigació de l’evolució de l’univers a través de particules

La jove arenyenca Mar Artigas Martori ha passat 13 dies intensos formant-se en un projecte triennal de Física anomenat “Joves i Ciència”. Hi ha pogut accedir gràcies a la Fundació Catalunya la Pedrera i també al seu esforç. Ha estat una oportunitat única per entrar en el món de la recerca i la investigació de la mà de docents especialitzats, i també ha pogut conèixer nous amics. Segons ens ha dit, ha tornat entusiasmada i motivadíssima. Ho ha explicat ella mateixa a una entrevista a l’Informatiu, on ha comentat que va estar al centre de recerca Món Natura Pirineus. Ella va escollir desenvolupar-hi un projecte de física de particules, investigant els principis i l’evolució de l’univers.

Només 50 alumnes de Catalunya poden participar d’aquest projecte i el seu accés no és fàcil. Cal fer una cartes de motivació ella mateixa, els seus pares i dos professors de l’institut, passar una entrevista personal i finalment, rebre l’ok per accedir-hi. Ara ha fet la primera fase del projecte, que ha durat dues setmanes. I tindrà continuitat ja que el projecte es divideix en tres anys. L’any quev e l’experiència serà a un centre de recerca real de la geografia espanyola, i la tercera a un centre de recerca també real de l’estranger, internacional.