La Generalitat vacuna contra la covid-19 a policies, bombers, i els docents estan ja a l’espera del seu torn

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que aquest mes de febrer comencen les campanyes de vacunació contra la covid-19 dirigides a persones que treballen en serveis essencials, com ara policia, bombers, i en una segona instància també als professors i mestres de centres educatius. Concretament la vacuna que es posarà és AstraZeneca que només s’administrarà a les persones d’entre 18 i 55 anys.

En el cas de la policia local d’Arenys de Munt ja han rebut comunicat de la Direcció General de la Policia, per saber quines persones de la plantilla s’han de vacunar. El cap de la policia, Xavier Geli, explica que tota la plantilla s’haurà de vacunar, menys un agent.

Els docents i tot el personal que treballa en centres educatius – públics, privats i concertats – es vacunaran en el grup de treballadors essencials. Això serà, segons Salut, a partir del mes de març, i abans de finals de curs s’hauran pogut administrar les dues dosis de la vacunació. Les educadores de l’Escola Bressol d’Arenys de Munt estan a l’expectativa de com evolucionen les notícies als mitjans de comunicació sobre els plans de la Generalitat en la vacunació i quan els tocaria. El que si que ja saben és que totes les educadores i treballadores del centre podran rebre la vacuna AstaZeneca, ja que totes tenen menys de 55 anys. La seva directora és Agnès Pueyo

Tampoc han rebut cap comunicat oficial a l’Escola sant martí, però si que ahir va ser la notícia més comentada pels docents entre classes i passadissos. La cap d’estudis, Maite Casquete, comenta que hi ha 4 o 5 docents que sobrepassen els 55 anys i no podrien ser vacunats amb AstraZeneca, i això avui ha estat motiu de tertúlia. Afegeix que, en general, entre els docents hi ha ganes que arribi la vacuna.

A l’Escola Sobirans tampoc han rebut encara cap comunicació oficial però estan al cas dels plans de Salut. Susana Sanchez és la cap d’estudis i explica que al Sobirans gairebé tots els docents podran ser vacunats amb l’AstraZeneca

A l’Institut la gran majoria de professors són més joves de 55 anys i podran rebre la vacuna d’AstaZeneca. El director de l’institut Domenec Perramon, Joan Duran, confia que la vacunació es farà abans de començar el curs que ve, i que als professors més grans se’ls puguin administrar les vacunes de Pfizer o Moderna.