La Generalitat facilitarà als Ajuntaments la petició de plans d’ocupació

El Conseller de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, Chakir El Homrani, ha mantingut una reunió amb alcaldesses i alcaldes del Maresme. A la trobada també hi ha assistit el secretari de Treball, Afers Socials i Família, Josep Ginesta, i la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva. A aquesta reunió s’hi ha parlat dels menors que migren sols, així com l’explicació del Decret de desplegament de polítiques del Servei d’Ocupació de Catalunya.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, hi ha assistit i ha vlogut fer un parell de reflexions referents de les politiques d’ocupació. Pel que fa al desplegament de les polítiques actives que proposa la Generalitat, l’alcalde valora de forma positiva que els plans d’ocupació es puguin proposar des dels mateixos ajuntaments, en comptes que els criteris vinguin marcats com fins ara.

En aquest sentit properament es convocaran els plans d’ocupació on es demanaran tres peons i un informador de medi ambient per la campanya del porta a porta.

Per altra banda Sánchez  comentat les dificultats que tenen els ajuntaments per activar empreses i generar economia, i per fer tràmits per mancomunar projectes amb altres pobles.