La Generalitat estudia la possibilitat de fer un camp de plaques solars a l’esplanada que quedarà buida un cop es retirin els peatges de la C-32

Des d’aquest dimecres a la nit l’autopista del Maresme ja és gratuïta. Ja no cal pagar ni cal fer la famosa “pirula” que feien molts conductors sortint a Arenys, fent voltes pel nus viari, ben fetes o molts cops mal fetes fent girs no autoritzats. I n’hi havia forces que no ho feien bé. Sigui com sigui, la gratuïtat de l’autopista fa que que el nus viari ja s’hagi pacificat però recordem que hi ha el projecte de dues grans rotondes sota l’autopista que han de fer més segurs tots els creuaments. Un projecte que estava en fase de licitació i del qual no n’hem tingut més novetats. El regidor de Seguretat i Mobilitat d’Arenys de Munt, Àngel Castillo Vallcorba, ha explicat que auqest projecte segueix sent una prioritat per garantir més seguretat al nus de l’autopista, ja que continua havent-hi creuaments a nivell i entrades complicades per anar, per exemple, a la urbanització de Can Jalpí. Per això ha dit que seguiran fent pressió a la Generalitat per tal que el projecte de rotondes s’executi el més aviat possible.

Per altra banda Castillo ha explicat que la Generalitat està valorant la idea de fer un camp de plaques solars fotovoltàiques a les zones que deixen lliures els peatges, per donar energia als fanals de l’autopista i als serveis uqe necessiten electricitat. també hi podria haver punts de càrrega elèctrica per a vehicles. És l’aposta de la Generalitat tot i que estan oberts a altres propostes que hi pugui haver, fins i tot es pot estudiar la possibilitat de cedir l’espai als municipis. castillo també ha recordat que les àrees de servei i gasolineres que hi ha ara mateix a l’autopista són fruit del conveni privat entre la concessonària de l’autopista i les empreses privades però que això també canviarà perquè caldrà fer una adjudicació pública.