La Fira de la Llum es farà el dia 9 de desembre, i es vol centrar en productes que es puguin regalar per Nadal

Passada la Festa Major de Sant Martí podem començar a pensar en les festes de Nadal. De fet moltes botigues ja fa dies que hi pensen i ens hi fan pensar. Comercialment Nadal es pot dir que comença després de Halloween. O després del Black Friday, que ja fa dies que remena la cua però que acabarà sortint del tot aquest proper divendres. Sigui com sigui, a Arenys de Munt les festes de Nadal ens porten moments destacats i cites imprescindibles, i la primera d’elles serà la Fira de la Llum. Dissabte, al programa Alcaldia del Parlem del Poble, l’alcalde va explicar que la fira és una iniciativa de l’ABIC, l’Associació de Botiguers i Comerciants d’Arenys de Munt, i l’administració municipal els dona suport. Tot i així va explicar que la idea d’aquest any és que la fira sigui de temàtica nadalenca i a les parades hi hagi productes relacionats amb la decoració nadalenca. La part que si que toca a l’Ajuntament és garantir que a la Fira de la Llum hi hagi llum, la tradicional il·luminació nadalenca. Ho explicava dissabte Josep Sánchez Camps

La Fira de la llum es farà el dia 9 de desembre, enmig del Pont de Desembre. La presidenta de l’ABIC, Silvana Herce Dulsat, ha explicat que la primera idea era que vinguessin parades exclusives de Nadal, però la majoria opten per anar a grans fires de Santa Llúcia, com les de Barcelona o Mataró. Per això centraran la fira en productes que es puguin regalar per nadal. Hi haurà grans carpes, molt il·luminades, i els aparadors també estaran ben decorats i il·luminats. Hi haurà tallers infantils, una ludoteca amb jocs de fusta, l’Antallet per fer-s’hi fotos, una hora del conte, i un fi de festa final amb la Batucada d’Arenys de Munt. En una de les parades es repartirà caldo calent. Un caldo fet amb una de les receptes recollides durant la campanya ‘Busquem les arrels de la cuina Kilòmetre AdM’. També es triarà una recepta “guanyadora” i se li entregarà un premi durant la Fira. Per tenir gratuïtament un got de caldo a la fira es pot anar a qualsevol botiga de l’ABIC a buscar un tiquet ‘abic’ de Nadal. Qui no tingui això haurà de pagar un preu simbòlic.

Per altra banda a partir de desembre comença el joc de nadal, amb una gincama amb codis QR per seguir un joc de pistes que s’haurà de fer en família perquè es necessita el mòbil. Els premis són vals de descompte, per adults i per grans. Els primers, amés, rebran un obsequi afegit.

L’Alcalde va xifrar en 30.000€ la despesa anual en llums de Nadal que es fa al municipi. Josep Sánchez va reconèixer que  hi ha gent que això troba que són massa diners, i n’hi ha altres que troben que és molt poc. Ell considera que ara per ara és la despesa que es pot assumir, però creu que en un futur caldrà gastar més. Apunta, també, que de llums de nadal no n’hi ha d’haver a tot el poble. N’hi ha d’haver a les zones comercials, ja que aquest és l’objectiu de la il·luminació nadalenca, atreure gent que vingui al poble, mengi als restaurants i compri a les botigues

Sánchez va dir que ell no entra en competicions d’ego com la lluita on estan immersos l’alcalde de Vigo i el de Badalona per veure “qui la té més llarga”, va dir, referint-se a qui posa més llums o qui posa l’arbre de Nadal més alt d’Espanya. Però en tot cas admet que la finalitat de posar llums de Nadal o fer activitats nadalenques és el mateix, atreure visitants al municipi i activar el comerç i l’economia, però tot ha de tenir la justa mesura.